Faste rammer er svært viktig for de rundt 50 brukerne. Derfor var det lenge en ugunstig situasjon da de etter 21 år i samme lokale plutselig sto husløse fra mai i år. Nå er alt fryd og gammen igjen.
SNART JULESALG. – VI STORTRIVES I VÅRT NYE HUS! NÅ ER GJENGEN I FULL GANG MED Å GJØRE KLART TIL ÅRETS JULESALG. FRA FØRSTKOMMENDE MANDAG KAN DU BESØKE DEM I DET NYE LOKALET, HV-HUSET PÅ MUUSØYA. SELV OM DE HAR GÅTT BETRAKTELIG NED I AREAL I FORHOLD TIL SITT GAMLE VERKSTED, FØLER INGEN AT DE HAR MISTET NOE.

FLEST DAMER. – Snarere tvert imot. Det var litt skummelt i starten da vi ikke hadde noe sted å gå til, men dette huset er perfekt, smiler Tor Dannevig – en av få menn som jevnlig besøker det levende verkstedet.
– Jeg driver mest og maler, sier han, og peker på flere flotte malerier på veggene i HV-huset. At han er en sjelden hane i hønekurven, er ingen ulempe.
– Jeg har vært bruker her i 18 år, og du skjønner kanskje hvorfor, smiler han lurt, og tar et godt tak rundt lederne av verkstedet, Gøril Poulsen og Bjørg Fjeldberg. Også de er godt fornøyd med sin nye tilværelse.

STOR FREMTIDSTRO. – Vi er takknemlige for den innsats Drammen kommune har gjort for å oss. Vi har også et veldig fint samarbeid med Sykehuset Buskerud. Det var ingen som måtte hjelpe oss, så det varmer når folk trår til for å opprettholde dette tilbudet, forteller de to drivkreftene.
Etter flyttingen har antall brukere økt. – Det er en del nye som har funnet veien til oss, og de kommer tilbake. Det gir oss lyst til å fortsette, sier Bjørg Fjeldberg, før hun hjelper til med å gjøre verkstedet klart for å ta imot publikum, fra førstkommende mandag, og helt fram til 18. desember.