Samtaleforum for religion og livssyn

NY organisasjon. Sukhvinder Singh Johtti og Ivar Flaten inviterer til møte 8. mai for å stifte Drammen og omegn tro- og livssynsforum. Foto: Reidar Halden

NY organisasjon. Sukhvinder Singh Johtti og Ivar Flaten inviterer til møte 8. mai for å stifte Drammen og omegn tro- og livssynsforum. Foto: Reidar Halden

Artikkelen er over 12 år gammel

Målet er økt kjennskap og kontakt mellom alle tro- og livssynsgruppene i Drammensregionen. Et felles samtaleforum og møtested skal nå opprettes.

DEL

- Vi håper at dette skal bli en arena for dialog og samtale. Et sted å møtes og bli kjent. Et forum som kan fremme forståelse og tillit og dempe konflikter, men som ikke skal drive noe slags forkynnelse, sier Sukhvinder Singh Johtti til Drammens Tidende.

FORUM. Han representerer sik-samfunnet i Lier og er leder for arbeidsgruppen som har forberedt stiftelsen av et tro- og livssynsråd for Drammensdistriktet. På bakgrunn av en intensjonsavtale som ble vedtatt i fjor høst, har arbeidsgruppen nå utarbeidet forslag til statutter for den nye tverrkirkelige organisasjonen. Der foreslår de at navnet skal være Drammen og omegn tro- og livssynsforum som de mener er mer dekkende.

MØTEPLASS. - Det er viktig å få fram at dette ikke skal bli noe slags religiøst superråd som sender ut massse vedtak og uttalelser. Intensjonen er å etablere en møteplass der man kan bygge relasjoner og skape trygghet, sier sogneprest Ivar Flaten som er arbeidsgruppens sekretær.

Forståelse og respekt.. "Å bidra til et samfunn hvor alle kan leve sammen i fred, med forståelse og respekt for hverander". Slik lyder den første paragrafen i statuettene. Og videre: "Å bidra til bedre kjennskap og kontakt mellom de ulike tros- og livssynssamfunn i Drammen og omegn". Det foreslås også at det å forebygge og dempe konflikter skal være et viktig formål for tros- og livssynsforumet.

STIFTELSESMØTE. 11 tro- og livssynsorganisasjoner har til nå meldt seg interessert i å bli med i den nye organisasjonen. Det er protestaner, muslimer, katolikker, metodister, baptister, bahaièr, sikher, holister og humanetikeer. Mange andre religiøse grupper og menigheter er avventende . Hele 85 er invitert til stiftelsesmøte som skal være på Papirbredden 8.mai. Da skal statuttene diskuteres og det skal velges styre.

TEMAMØTER. - Hva slags utadvendt virksomhet skal dette forumet drive med?

- Vi foreslår minst tre medlemsmøter i året, hvorav det ene er årsmøte. Dette skal være åpne møter der man tar opp aktuelle temaer. Det er også mulig at tro- og livssynsforumet kan delta i den offentlige debatten , sier Sinhj Johtti og Flaten . De understreker at alle lokale tros- og livssynsgrupper er velkommen som medlem. Flere opplysninger om livssynsforumet finnes på www. dotl.no

Artikkeltags