Gå til sidens hovedinnhold

Skal ha undervisning i hallen på Skoger skole

Artikkelen er over 11 år gammel

Når flerbrukshallen i Skoger står ferdig til sommeren skal den i et halvt år fungere som klasserom for alle skolens elever.

SKOGER: Skillevegger skal settes opp i hallen og alle grupperom, musikkrom og garderober skal tas i bruk.

– Hallen skal ikke være i drift i denne perioden, det er det som gjør dette mulig, forklarer rektor Marianne Norman-Johansen.

Klar i 2010

Arbeidet med å bygge den nye flerbrukshallen i tilknytning til Skoger skole begynte i september. Hallen skal stå ferdig til sommeren, men vil ikke bli tatt i bruk som flerbrukshall før i januar 2011.

For før små og store tar sommerferie neste år skal samtlige av skolens elever og lærere flyttes inn i den nye hallen. Der skal de «bo» i seks måneder, fra august til desember, mens den lille skolebygningen totalrehabiliteres.

På tegningene fra arkitektfirmaet Plus Arkitektur som viser de foreløpige planene er hallen delt opp i ulike klasse- og gruppe rom med støyabsorberende skillevegger. I tillegg er alle tilliggende undervisningsrom, musikkrom, garderober og nye SFO-arealer tatt i bruk.

– Dette er fleksible løsninger som lett vil kunne tilpasses skolens behov. Det er ikke en ideell situasjon med tanke på undervisning, men det er for en kort periode, forklarer Monika Pedersen i Drammen Eiendom, som er byggherre.

Inn i 2011

Planene er at alle skal kunne flytte inn tilbake i den nyoppussede skolebygningen før juleferien om et år, slik at hele skolen med flerbrukshall skal kunne tas i bruk fra 1. januar 2011.

Rektor Norman-Johansen vedgår at det å flytte elevene inn i midlertidige lokaler i en flerbrukshall vil by på en del utfordringer, men forsikrer at utfordringene vil løses fortløpende.

– Vi har jo ikke den største elevflokken, og det er såpass mye areal tilgjengelig at vi velger denne løsningen framfor å busse eller drosje elevene til andre steder. Det viktigste for oss er at vi får til de beste løsningene for elevene våre. Og alt gjøres i samarbeid med foreldregruppen og FAU, forklarer hun.

Gleder seg

Inspektørene Ingvild Waage og Kjersti Olafsen gleder seg til at skolen deres blir både større og mer moderne. Og de synes det er helt greit å ha undervisning i hallen mens de venter.

– Elevene er godt forberedt og motiverte, avslutter Olafsen.

Kommentarer til denne saken