Taper 250.000 på avlysning

Ikke renn:  Marthe Klausen (t.v.) i aksjon i Konnerudrennet i fjor. Hun var da en av rundt 2000 langrennsløpere som deltok i skifesten. I år er det avlyst. FOTO: LARS-PETTER DÆHLIN ENGESMO

Ikke renn: Marthe Klausen (t.v.) i aksjon i Konnerudrennet i fjor. Hun var da en av rundt 2000 langrennsløpere som deltok i skifesten. I år er det avlyst. FOTO: LARS-PETTER DÆHLIN ENGESMO

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Konnerud IL håpet i det lengste at Konnerudrennet med over 2000 påmeldinger kunne avvikles, men regnværet natt til onsdag ødela alt.

DEL

Onsdag ble det besluttet at Konnerudrennet, det største langrennet som blir årlig arrangert i kretsen, er avlyst grunnet snømangel. Det skulle vært avviklet på Konnerud skistadion lørdag og søndag, og Konnerud IL hadde registrert over 2000 påmeldinger.
– Dette er surt. Veldig kjedelig for alle utøverne, og skigruppen i Konnerud. Men sånn kan det gå i vinteridrett, sier rennleder Pål Espen Nordhaug.
Han anslår at KIL taper om lag 250.000 kroner på avlysningen. Alle påmeldingsavgiftene må tilbakebetales.
Konnerudrennet er én av tre store inntektskilder for KILs skigruppe. De andre to er skisprinten og onsdagsrennene.
Drammensklubben hadde planlagt godt foran skifesten på hjemmebane, og det er blitt lagt ned en stor dugnadsinnsats. Tidligere i uken hadde man et håp om at rennet kunne avvikles, men regnværet natt til onsdag ødela alt håp.
– Vi hadde en tynn såle med snø rundt hele løypa, og hadde nedbøren kommet som snø ville vi nok ha klart det, uttaler Nordhaug.
Sist gang Konnerudrennet ble avlyst var i 2009. I de siste fem årene har deltakerantallet økt fra rundt 1000 til 2000.

Artikkeltags