Gå til sidens hovedinnhold

vil hoppe av galaien

Artikkelen er over 6 år gammel
Rektor ved Eknes, sier at ballet har utviklet seg fra «se hvem jeg er» til «se hva jeg har».
Rektor ved Eknes ungdomsskole, Anne Margrethe Horsrud, bekrefter at initiativet til å endre rammene rundt ballet kommer fra skolen - men i dialog med FAU.
– Vi har hatt med FAU hele veien, og jeg forholder meg til dem som et foreldrevalgt organ. Hvis noen av foreldrene er uenige, må de henvende seg til FAU, sier hun.
Horsrud sier det er flere årsaker til at skolen ønsker å endre på ball-tradisjonen, blant annet at det har gått fra å være en enkel julefest til å bli et ball med store kjoler og økt fokus på utseende.
– Ballet har utviklet seg fra «se hvem jeg er» til «se hva jeg har». Og hvis du kobler dette opp mot presset man vet ungdommer blir utsatt for idag, om å være perfekte på alle måter, er skoleballet med på å underbygge dette.
Horsrud sier at skolen ikke ønsker å være en del av denne «galaien», med kjøpepress og utseende-fokus. Hun er ikke overrasket over at noen er uenige, men lover at elevene skal få si sitt.
– Elevene skal selvfølgelig bli hørt. Og så kan det hende at flere elever synes dette er bra - men at de stemmene ikke høres så godt.
FAU-leder Nina Fagerhøi slår på sin side fast at ingenting er bestemt ennå:
– Dette arbeidet er helt i startgropen, og det er ikke fattet noen avgjørelse. Det er kun satt ned en gruppe som skal på rammene rundt.

Kommentarer til denne saken