Lokal teaterforestilling skal representere Norge i Europa

FESTIVAL: Hokksund ByTeater tar meg seg teaterforestillingen «Yvonne – prinsessa av Burgund» til amatørfestival i Lithauen. Bildet er fra en annen forestilling.

FESTIVAL: Hokksund ByTeater tar meg seg teaterforestillingen «Yvonne – prinsessa av Burgund» til amatørfestival i Lithauen. Bildet er fra en annen forestilling. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hokksund ByTeaters forestilling «Yvonne – prinsessa av Burgund», er valgt ut til å representere Norges amatørteaterbevegelse i en internasjonal festival.

DEL

ØVRE EIKER: Det er i den Nordeuropeiske Amatørteateralliansen (NEATA) sin festival «BALTIC FLIGHT», at byteateret fra Hokksund skal vise seg fram for flere internasjonale aktører.

– For et lite amatørteater som Hokksund ByTeater er det kjempestort å bli plukket ut til å representere Norge på festivalen. Vi gleder oss stort til å vise de andre landene hva vi driver med av teater her i landet, skriver Elin Støa fra Hokksund ByTeater i en pressemelding.

Forestillingen de glade amatørene i Hokksund skal presentere er et skuespill skrevet av den polske forfatteren Witold Gombrowicz i 1935. Regissør for stykket er Damir Dado Pudar fra Bosnia.

NEATA er den nordeuropeiske delen av den verdensomspennende organisasjonen for amatørteater AITA/IATA. Medlemslandene er Danmark, Estland, Finland, Island, Latvia, Litauen, Norge, Sverige og Færøyene.

Hokksund ByTeaters forrige oppsetning, «Forvandlingen» av Franz Kafka, ble spilt i en rekke norske byer. De tok også med seg forestillingen til Danmark, Tsjekkia, Finland, Bosnia-Hercegovina og Russland, der de vant priser for nyskapende teater.

– Vi har også med denne forestillingen ambisjoner om å spille på flere festivaler i utlandet, skriver Støa.

Festivalen finner sted i Litauen 30. juli til 5. august. Forestillingen kan sees førstkommende helg på Arbeidern – Frivillighetens hus i Gamle Hokksund.

Artikkeltags