DRAMMEN: I starten av februar delte Drammens Tidende nyheten om at avisa sammen med Rekordløpet og IF Sturla arrangerer løpefest i Drammen søndag 4. september, hvor et barneløp, fem kilometer og halvmaraton skal finne sted på Strømsø.

I den forbindelse kunne arrangørene meddele at løpet vil være på asfalt, på bred og flat vei, og at det vil bli en av landets raskeste halvmaratontraseer.

Nå kan André Hjorteseth i Rekordløpet røpe hvor det hele skal foregå.

Starten er bak Strømsø senter. Videre vil det gå rundt senteret og ut på Bjørnstjerne Bjørnsons gate, hvor traseen kommer til å være på venstre side, altså i motgående kjøreretning. Vendingen vil være ved Øvre Eiker vei, målstreken er inne på friidrettsbanen på Marienlyst.

Se video lenger ned i saken.

Roser samarbeidet

Hjorteseth sier at traseen er bare har noen få høydemeter, at den er flat og at den har lange strekk.

– Eneste svinger av betydning er etter vending i Nedre Eiker vei når man løper rundt Gulskogen. Eneste bakkene er undergangen ved Union og undergangen når man løper under toglinja på Gulskogen. Utenom det, er det paddeflatt. Dette er unikt med Drammen, for i byløp er det ofte mange gatehjørner og mange svinger, sier han, og tilføyer at traseen ble godkjent torsdag.

Det beskriver han som et stort steg for arrangementet, ettersom det skjer sju måneder før det går av stabelen.

Han roser kommunen, og beskriver samarbeidet som fantastisk.

– Kommunen og fylkeskommunen har stilt seg kjempepositive til at vi skal få brukt hele veien. Sammen med dem og Statens Vegvesen har vi funnet noen gode løsninger på hvordan den likevel kan være åpen for trafikk.

En oppfordring til bilister

Fagansvarlig for arbeidsvarsling og utleie Per Olav Horne i Drammen kommune bekrefter at traseen er godkjent, men opplyser at det kan skje små endringer før 4. september.

– Den har noen utfordringer med at de ønsker å legge det på de store hovedveiene på Strømsø siden, ved at det har konsekvenser for samtlige av elvekrysninger gjennom perioden. Nå legger vi opp til at det skal bli toveistrafikk der det er fire felt. At det vil være trafikk på den ene siden, og løpere på den andre.

Horne oppfordrer derfor innbyggerne til å tenke på at man ikke bør kjøre bil til eller gjennom sentrum den aktuelle formiddagen.

– Hvis folk klarer å holde bilen unna akkurat på dette tidspunktet, kommer det til å gå kjempebra, sier han, og tilføyer at kommunen er positive til alle arrangementer i byen og at de bidrar der de har mulighet til å bidra for å få det til.

30 påmeldte om dagen

Hjorteseth har ikke det nøyaktige tallet på antall påmeldinger foreløpig, men sier at det i snitt ligger på 30 påmeldinger om dagen.

– Nå er det drøye 200 dager igjen. Da er det bare å ta opp kalkisen og krysse fingrene for at vi klarer det snittet helt inn. Hvis det holder seg, er vi oppe i 6.500 påmelde. Det er et hårete mål, men det må vi sette oss.

Tallene gleder Rekordløpet ettersom de har planlagt et løp i Drammen i over to år.

Likevel er ikke Hjorteseth helt overrasket:

– Drammen er en idrettsby med fokus på blant annet fotball og skisprinten. Jeg tror kanskje folk har ventet på dette tilbudet i Drammen. Vi har mål om å lage Drammen til Norges svar på Valencia. At det ser ut til å bli mulig å få til, det er gøy.

– Helt rått

Sondre Norstad Moen, en av Europas beste maratonløpere, stiller til start den 4. september. Hjorteseth har tidligere meddelt at arrangørene også har planer om å hente inn internasjonale stjerner og at de jobber med noen kenyanere.

Nå røper han at både nasjonale, internasjonale og lokale profiler er bekreftet, men at navnene blir sluppet neste uke.

– Hva har disse løperne å si for arrangementet?

– Før det første gir profiler oppmerksomhet til arrangementet. For det andre er det gøy hvis det kan løpes fryktelig fort, slik at vi kan vise at en av Norges raskeste trase ligger i Drammen. Det hadde vært rått.

Påmeldingen for DT Drammen halvmaraton er nå åpen. Her melder du deg på: drammenhalvmaraton.no

Følg også med i Drammens Tidendes og Rekordløpets kanaler for saker og gode tips til hvordan forberede deg best mulig til løpet.

LES OGSÅ:

Sondre (30) knuser alle lokale løpehelter: – Det var en kar som virket litt irritert

Hobbyløper Andreas (36) jobber fulltid og er nybakt far – søndag ble han beste nordmann i Valencia Maraton

Med venner og vinden i ryggen under Lier-løp: – Skal ikke være mye «mikk-makk»

Arrangerte romjulsløp i snøkaos: - Jeg er imponert over de som faktisk hadde tatt på seg joggeskoa og kom hit i dag