Gå til sidens hovedinnhold

Arsenal holdt United til 0-0 i London – Ødegaard fikk innhopp

Martin Ødegaard (22) startet på benken i Arsenals storkamp hjemme mot Manchester United i Premier League lørdag. Så kom han innpå i det 82. minutt.

Tross 0-0-resultatet var det en god kamp leiesoldaten Martin Ødegaard fikk se det meste av fra Arsenals innbytterbenk. Nordmannen kom inn de siste ti minuttene som erstatter for Emile Smith Rowe, men rakk ikke å sette sitt preg på kampen.

– Han tilpasser seg veldig bra og bringer med seg smil og glede. Teknisk er han en veldig begavet spiller. Han er en spiller vi trenger i de posisjonene, og forhåpentligvis kan han bidra meget raskt, sa Arsenal-manager Mikel Arteta til TV 2 om Ødegaard.

Spanjolen håper og tror nordmannen kan få en enda mer sentral rolle i spillerstallen hans i tiden som kommer.

Traff tverrliggeren

Det suste i metallet fra Arsenals Alexandre Lacazette, mens Bruno Fernandes og Edinson Cavani var blant dem som kom veldig nær scoring for United. Særlig annenomgangen svingte det av, og det var nesten et under at det ikke ble nettsus i noen av målene.

– Jeg føler at vi hadde de største sjansene til å vinne kampen. Det var en grei prestasjon og bra defensivt. Det var 10-15 minutter i annen omgang der vi slapp oss for mye ned og lot dem komme til skudd. Ellers er jeg fornøyd, sa Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær i intervjuet etter kampen.

– Onsdag (1-2 mot Sheffield United) var skuffende. Men vi drar herfra med en god prestasjon, la nordmannen til etter Uniteds 18. strake bortekamp uten tap i Premier League.

Store sjanser

For Arsenal er i flytsonen og ingen enkel motstander, og de åpnet friskt med høyt tempo lørdag. Utover i første omgang ble de imidlertid spilt lave av United, og vertene var heldige som gikk til pause uten baklengsmål.

Like før hvilen fikk Marcus Rashford en gigantsjanse til å score, men i stedet for å avslutte, endte han med å drible seg selv og miste ballen.

Mikel Arteta byttet inn veteranvingen Willian i pausen, og brasilianeren satte umiddelbart fart på oppgjøret. Først avsluttet han en god sjanse selv, før han senere satte opp Nicolas Pépé. Uniteds forsvar fikk blokkert avslutningene.

Kort etter det igjen var Edinson Cavani centimeter fra å sende United i føringen etter flott angrepsspill. Pasningen fra Luke Shaw kom imidlertid noe brått på uruguayaneren, som ikke fikk anledning til å forberede skuddet.

Cavani hadde for øvrig ytterligere to avslutninger som gikk like utenfor stolpene til Bernd Leno.

Tverrliggertreff

Aller nærmest scoring kom Lacazette i kampens 65. minutt. Han ble felt 17 meter fra United-målet og tok frisparket selv. Det hamret han i tverrliggeren bak en sjanseløs David de Gea.

Det fortsatte å svinge på Arsenals hjemmebane, og begge lag skapte farligheter også mot slutten.

Martin Ødegaard erstattet Rowe i det 83. minuttet, men nordmannen rakk ikke å bli involvert i nevneverdig grad. Uansett var det nok gunstig for 22-åringen å få sine første minutter på banen for sin nye klubb.

På tampen ble det dramatisk i en kollisjon mellom Lacazette og United-kaptein Harry Maguire. Maguire kom seg av banen for egen maskin, mens en groggy Lacazette ble liggende i flere minutter før han kunne hjelpes av banen.

Uavgjortresultatet gjør at United ligger tre poeng bak serieleder og byrival Manchester City. Arsenal er ti poeng bak United på 8.-plassen i Premier League.

Neste oppgave for Solskjærs menn er Southampton hjemme kommende tirsdag. Arsenal møter Wolverhampton borte samme kveld.

Kommentarer til denne saken