De siste tretti åra har det skjedd veldig mye i Drammen. Strømsgodset har rykket opp og ned noen ganger, sentrum har fått en totalrenovering, nye bruer, ny svømmehall og nytt bibliotek. På Åskollen derimot har det ikke skjedd like mye. Bortsett fra noen nye privatboliger så er Åskollen helt lik som den var for tjue år siden. Men nå begynner det faktisk å skje noe her.

Mange drammensere, nye og gamle, er nå etter hvert blitt klar over at Åskollen har manglet ungdomsskole i over 40 år. Selv om det har blitt flere folk på Åskollen, så har ungdommen våre bare blitt flyttet rundt til ungdomsskoler i sentrum, avhengig av skolenes kapasitet og budsjetter. Nå skal annethvert kull sendes med buss til Fjell.

Sist uke vedtok og bekreftet politikerne en gang for alle at Åskollen skal få ny ungdomsskole i løpet av 2023.

Arbeiderpartiet har i mange år vært klare på at skolen kommer til Åskollen, og nå leverer de jammen også.

De kunne ha latt seg påvirke av kommuneadministrasjonens trenering, men Arbeiderpartiet og de andre politikerne i byen har vært klare og tydelige hele veien at en ny ungdomsskole kommer. Denne kommer også til gode for hele den nye bydel 9, med nordre del av Svelvik og østre del av Skoger.

Nå sier Arbeiderpartiet også at det blir utbygging på Knive-Lolland, som de har ivret for i snart tjue år. Boliger til folk flest, hele bydelen blir knyttet sammen, og marka og fjorden blir enda bedre tilrettelagt for folk på Åskollen. Videre får vi også et nytt helseknutepunkt hvor det skal investeres over 200 millioner.

Det har aldri skjedd mer på Åskollen, og spesielt Arbeiderpartiet skal ha ros for at de holder ord. Vi gleder oss til å se «nye» Åskollen, og spesielt den nye ungdomsskolen som vi har ventet på så lenge.