Drammen Aps innlegg, der de beskylder Drammens Tidende for å drive kampanjejournalistikk om ny ungdomsskole på Åskollen, er spenstig.

Samme dag som Nobels fredspris tildeles journalister som utøver sitt samfunnsoppdrag, går norske politikere i Drammen ut og vil ha seg frabedt at journalister har meninger om deres arbeid.

Drammens Tidende har informert om fakta i saken. Det er ikke behov for flere ungdomsskoler i Drammen. Kommunen har ikke råd til å bygge flere ungdomsskoler uten at det går ut over andre og mer viktige oppgaver. En ungdomsskole som legger beslag på halve idrettsparken vil være en katastrofe for idrettslaget.

Det er helt greit å være for en ungdomsskole. Det er også helt greit å være for en bevaring av idrettsparken. Det blir imidlertid helt feil at fakta som ikke støtter egne ønsker, blir avfeid som kampanjejournalistikk.

At politikere velger å angripe journalister som utfører sitt samfunnsoppdrag, skaper dessuten uheldige assosiasjoner til land vi ikke ønsker å sammenlikne oss med.

LES OGSÅ: