Aud og Inger får pusset opp leilighetene: – Må selge et hus for å få råd

GLEDER SEG: Irene Fure og Aud Andreassen som bor i Verven Eldreboliger gleder seg til oppussing av boligene.

GLEDER SEG: Irene Fure og Aud Andreassen som bor i Verven Eldreboliger gleder seg til oppussing av boligene. Foto:

Aud og Inger stortrives med å bo i Verven Eldreboliger. I en idyllisk bakgate ligger boligene, men nå må stiftelsen selge unna for å få råd til oppussing.

DEL

DRAMMEN: Like bak Rundtom ligger tre bygg med til sammen 13 leiligheter kun for eldre kvinner. Det er Drammen Sanitetsforenings Stiftelse Verven Eldreboliger som eier leilighetene, samt et hus like ved. De eldste boligene er fra 1974, de nyeste fra 1994.

– Her stortrives vi, det er et meget godt miljø og vi har mye felles aktiviteter, bortsett fra nå under koronaen, sier Aud Andreassen.

Hun er en av de 13 beboerne i eldreboligene, der kun kvinner har lov til å bo ifølge statuttene. De som bor der er i alderen 60 til 97 år, og de lengstboende har bodd der i 17–18 år.

– Men leilighetene trenger sårt oppussing, både elanlegg og røropplegg må utbedres, sier Andreassen.

Hun er innom stiftelsen ettersom hennes leilighet nå pusses opp. I mellomtiden bor hun hos sønnen.

IDYLLISK: Verven Eldreboliger ligger idyllisk til ved Rundtom i Drammen.

IDYLLISK: Verven Eldreboliger ligger idyllisk til ved Rundtom i Drammen. Foto:

Må endre vedtektene

I februar i fjor skrev Drammens Tidende om en vond strid i stiftelsen som leier ut boligene. Vedtektene var blitt endret uten at Drammens Sanitetsforening, som opprettet stiftelsen, var klar over det. Stiftelsens styre ville nemlig velge sine styremedlemmer selv, i strid med oppretterens ønsker. Dermed måtte Lotteri- og stiftelsestilsynet på banen.

Siden i fjor sommer har Tor Knutsen vært styreleder for Stiftelsen. Nå har stiftelsen på nytt henvendt seg til Lotteri- og stiftelsestilsynet, men denne gang for å endre vedtektene slik at de kan ha lov til å selge boliger.

– Bakgrunnen er at stiftelsen også eier et bolighus i tilknytning til eldreboligene, men denne leies ut på vanlige vilkår. Vi ønsker å kunne selge dette huset for å finansiere oppussing av leilighetene, sier Knutsen.

-

Det er ikke mye midler i stiftelsen, for leieinntektene har bevisst vært holdt lave av hensyn til beboerne. I dag er månedsleien 4.400 kroner for leilighetene som varierer fra 50 til 55 kvadratmeter.

– Vi må ta opp lån, men for ikke å få for store lånekostnader er det aktuelt med salg, sier Knutsen.

Fakta

Stiftelsen omfatter eiendommene Verven 31A, Verven 31B og Verven 37, og omfatter 13 boenheter.

Leilighetene skal fortrinnsvis tilbys eldre personer som har vært medlemmer av Drammen Sanitetsforening eller andre sanitetsforeninger i Buskerud.

Ledige leiligheter annonseres i avisen som ledige for eldre kvinner over 63 år, og med krav om at de må melde seg inn i Drammen Sanitetsforening.

Lav husleie

Leien vil i så fall komme på 6.000 kroner måneden, fortsatt betydelig under markedspris i Drammen. Et overslag innhentet av Drammens Tidende viser at toroms leiligheter på rundt 50 kvadratmeter i samme område har en leiepris på mellom 10.000 kroner og 11.000 kroner.

Foruten oppussing vil det også gjøres utbedringer av fellesarealene utendørs.

– Det ser vi fram til, sier beboer Irene Fure.

– Vi stortrives med å bo her, og alle beboerne er så hyggelige.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken