GRØNLAND: Når Sivert Høyem snart legger ut sin første soloturné på åtte år, står Drammen for tur. Sivert Høyem står på scenen på Union 6. og 7. november.

Kaja Rosholt, produsent på Union Scene, ser på Høyem som den største artisten deres i høst. I en pressemelding beskriver Union Scene Høyem som en av landets mest markante stemmer:

– Etter et par år med eventyrlig suksess med et gjenforent Madrugada – både i- og utenfor Norge, har muligheten kommet til å oppleve Sivert Høyem alene på scenen, kun akkompagnert av sin egen gitar. Høyem er en artist som i form av sin kraftfulle stemme og fengslende tilstedeværelse på scenen fanger publikum fra start til slutt.

Klassikere på programmet

Med seg til Drammen har Høyem et knippe nye låter, som slippes i høst.

Union Scene lover også at låter som Madrugada-klassikeren «Majesty», samt «Prisoner Of The Road», «Moon Landing» og «Into The Sea» vil stå på programmet under konsertene i Drammen.

– Vi kan ikke tenke oss en mer perfekt konsertopplevelse i høst! skriver Union Scene i pressemeldinga.

Sivert Høyem har gjennom flere tiår opparbeidet seg en posisjon som en av landets mest solide låtskrivere og frontfigurer.

Oppløst og gjenforent

– Ett av mange høydepunkter i solokarrieren kom i 2016, da han inntok amfiteateret Herodeion på Akropolis i Aten. På to utsolgte kvelder spilte Sivert og bandet hans for til sammen ti tusen fans i det to tusen år gamle amfiteateret, skriver Union Scene.

Her kan du lese om resten av høstens program på Union, som Drammens Tidende skrev om mandag.

Etter avtale med Høyems management kunne Union Scene først tirsdag gå ut med at Høyem spiller i Drammen i høst.

Madrugada ble etablert i 1993, og oppløst i 2008. Sommeren 2018 kunne Sivert Høyem og bassist Frode Jacobsen erklære at bandet igjen hadde funnet sammen. Madrugada har mottatt fem Spellemannspriser og blant annet kåret til Årets spellemann.