Cupfinalen var jevn i 80 minutter – så raknet Mjøndalen fullstendig

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Mjøndalen hadde ikke tapt for Ullevål denne sesongen. Det var før de møttes i cupfinalen.

DEL

BERGBANEN/OSLO: Ullevål jr. – Mjøndalen jr. 6–2 (1–0)

Cup er cup, finale er finale. Til tross for at Mjøndalen kun hadde tapt to ganger til nå i år, ingen av dem mot Ullevål, fikk de det tøft da de dro til Oslo for å spille cupfinale.

For selv om de var helt på høyde med Ullevål i 80 minutter, raknet de brune mot slutten av kampen. Fire mål slapp de inn de siste ti minuttene.

– Ullevål får et par mål, da er vi nødt til å satse fremover. Vi gir aldri opp, men i dag holdt det ikke. Vi detter sammen. Det skal ikke skje, men i dag skjedde det. Da må vi bare gratulere Ullevål med seieren, forklarer kaptein Ola Vigdal etter kampen.

Tårene rant

For de ville så mye, Mjøndalen. Det til tross for at de i utgangspunktet burde være meget fornøyd bare med å være i finalen.

– All ære til gutta. De gjør en fantastisk sesong. Jeg visste vi skulle gjøre det bra, men at vi skulle gå til finale, det var jeg ikke skråsikker på. Vi har blitt bedre og bedre utover sesongen, smiler trener Martin Nørgaard.

For sammenligner man lagene ser man at Mjøndalen hadde et ungt lag. Ullevål hadde ingen spillere født på 2000-tallet, Mjøndalen hadde tre. I noen kamper denne sesongen har de stilt med fem guttespillere.

Allikevel var det et hardt slag å tåle. Da dommeren blåste, rant tårene hos kaptein Vigdal. Flere av spillerne var tydelig svært skuffet, men kapteinen, som er en av tre født på 2000-tallet, lover at det unge laget skal slå hardt tilbake.

– Vi legger ned alt vi kan i det her, vi legger ned fritida vår. Vi ofrer alt, vi har vært en kameratgjeng fra vi var små til nå. Det å komme hit er en stor prestasjon. For to år siden skjedde det samme. Året etter reiste vi oss og tok NM-gullet. Alle gutta er motivert for å fortsette, vi kommer til å kjøre på like hardt neste år, sier Vigdal.

Trengte en utvisning for å komme tilbake

Kampen startet relativt jevnt. Begge lagene hadde et par store muligheter, før Ullevål etter hvert tok mer og mer over kampen.

Rundt midt i omgangen klarte hjemmelaget å etablere et voldsomt press mot de brunes mål. Til slutt fikk de også uttelling på en corner.

Etter det gikk det litt tid før Mjøndalen klarte å heve seg igjen. Først da Ullevål fikk en mann utvist mot slutten av den andre omgangen, klarte de å nærme seg målet til de blåhvite. Men de fleste skudd ble blokkert, da gikk også lagene til pause på stillingen 1–0 til Oslo-laget.

– Første omgang virker det som vi har litt høye skuldre. Jeg ser det på gutta, at de er litt spente, forklarer trener Nørgaard.

Kollapset

Da var det godt for treneren å se at laget hans var langt bedre med etter hvilen. Tidvis spilte de også glitrende bandy på Ullevål. Da fikk de til slutt også en utligning signert Simen Moen.

Ullevål scoret nok en gang, før Mjøndalen fortsatte å presse på. De fikk også en corner etter drøyt 70 minutters spill, en corner hvor Kristian Juvet noe heldig fikk ballen i mål. Ballen så ut til å gå via tverrliggeren og en Ullevål-rygg, før den spratt inn i mål.

Men igjen scoret Ullevål. Igjen måtte Mjøndalen jage utligning. Denne gangen lyktes de ikke.

– På 2–2 tror jeg vi skal ta det. Da var jeg skråsikker. Da var vi i drivet, vi spilte ball og alle meldte seg på. Når de får 3–2 der så butter det litt mot. 4–2 er knekken, sier Nørgaard.

For i jakten på ny utligning var det til slutt Ullevål som scoret. Plutselig var det 5–2. Så 6–2.

Det holdt i 80 minutter. Derfra var det bare et lag på banen.

– Det er stort å være her, men man vil alltid vinne. Du kan si hva du vil om at vi får en andreplass, men det er like surt for det. Du er her for å vinne, du er her for å vise at du er best. Det er en skuffelse, men vi har tatt sølvet. Vi burde være stolte av den innsatsen vi har lagt ned, sier Vigdal.

– Neste år er vi et år eldre. Vi har fått litt erfaring i år. Neste år blir det enda bedre trøkk, lover trener Nørgaard.

KAMPFAKTA

NM-finale i bandy, junior:

Ullevål - Mjøndalen 6-2 (1-0)

Bergbanen.

Mål: 1-0: Ola Røed (Ola Tenge), 1-1: Simen Moen (Sondre Andreassen), 2-1: Timian Strømdal Fossli (Fredrik Bakken), 2-2: Kristian Juvet (Ola Vigdal), 3-2: Timian Strømdal Fossli, 4-2: Jonathan Søberg Wiede, 5-2: Timian Strømdal Fossli (Jesper Sagen), 6-2:  Erik Audun Sørensen.

MIFs lag: Ola Lauritsen, William Falch, Sondre Spone, Henrik Nilsen, Simen Løsengen, Robin Birkeland, Tim Bredberg, Simen Moen, Kristian Juvet, Sondre Andreassen, Steffen Sørum, Martin Draugsvoll, Kristian Andreassen, Mads Hansen, Ola Vigdal, Tim Riseng.

Utvisninger: Ullevål: 1 x 10 min. Mjøndalen: Ingen utvisninger

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags