NEDRE EIKER: Nesten ut av det blå moste Mjøndalen Solberg 6-2 i den andre kvartfinalen i best av tre-serien i bandysluttspillet mandag kveld.

Etter å ha blitt knust 10-2 i det første oppgjøret på lørdag var ikke troen enorm på å gi Solberg kamp i den andre kvartfinalen, men allerede fra start fremsto bruntrøyene som et helt annet lag enn hvordan de har sett ut store deler denne sesongen.

Mjøndalen var rett og slett fullstendig overlegne i duellspillet på en tung Vassenga-is.

- I dag er det innsats som er avgjørende, og det har vært litt fraværende hele året, sier tomålsscorer og evigunge Jørn Walther Kristiansen, som legger til at det kan ha slått ut positivt at forventningene var små foran kampen.

Dermed tvang Mjøndalen fram et tredje møte mellom lagene for å avgjøre hvem som tar seg til semifinale i bandysluttspillet.

LES OGSÅ: Solberg utklasset Mjøndalen

- Nå kjører vi og gir gass

Veteran Kristiansen måtte tåle å bli most av Solberg i det første møtet, og virket ikke å ha den helt store troen på å tvinge fram en avgjørende, tredje kamp.

- Det var skuffende at vi ikke gikk ut å tok dem i første kampen. Jeg hadde mer tro på det enn på kampen i kveld. Nå kunne det ha slått ut begge veier.

- Hvordan er troen på avansement nå?

- Nå kjører vi og gir gass. Nå er det Solberg som sitter og skjelver, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Solberg - Mjøndalen i bandykvartfinalen

Sjokkerte fra start

Mjøndalen hadde strengt tatt ikke bare kniven på strupen før oppgjøret på Vassenga – den var plassert et godt stykke ned i den brune halsen. Etter tre tap i grunnspillet, og et klart tap i den første kvartfinalen i best av tre-serien, trodde de fleste at Solberg skulle ta seg videre til semifinalene uten store problemer.

Og kanskje trodde SSK-spillerne det samme fra start. Mjøndalen så ut til å ville vinne langt mer enn serietoerne fra motsatt side av elva. Allerede etter tre minutter sendte Patrick Døhlen Holm bruntrøyene i ledelsen på Vassenga, og et supertent MIF-lag tråkket til i alle dueller fra start.

Solberg klarte ikke å svare. Med vanskelig is og aggressivt MIF-press la gjestene fra seg finspillet og slo nesten utelukkende langt, uten å klarte å etablere noe spill på Mjøndalens halvdel. Jørn Walther Kristiansen doblet ledelsen på straffeslag etter 20 minutter, og da Anton Dahlberg dundret inn 3-0 fra langt hold etter 25 minutter gikk virkelig alt Mjøndalens vei.

LES OGSÅ: Sulten superveteran

Nok et undertallsmål

Så holdt Mjøndalen på å slippe solbergelvingene inn igjen i kampen. Svært erfarne Kristiansen ble avblåst for høy kølle, og tilsvarende rutinerte Thomas Moen banket straffeslaget i mål.

Men i stedet for å overta kampen rotet Dag Erik Amundsens mannskap igjen det til for seg selv.

Petter Moen lagde straffe for andre gang i kampen, og Kristiansen takket og bukket. Med to scoringer i undertall kunne Mjøndalen til pause med overraskende, og fortjent, 4-1-ledelse.

LES OGSÅ: Solbergs gullhåp lever

- Solberg har alt å tape

Andreomgang fortsatte i det samme sporet, med to lag som spilte langt på sandpapiris.

Thomas Moen tente Solbergs håp med nok en scoring, men Solberg kom ikke stort nærmere. Da Aleksander Cras gjenopprettet tremålsledelsen med snaue 20 minutter igjen å spille ble den siste delen av kampen en ren transportetappe for Mjøndalen.

Vondt ble til verre for Solberg da Martin Nørgaard satte inn 6-2-målet med bare sekunder igjen å spille. SSK dermed tapte for Mjøndalen for første gang i den femte kampen mellom lagene denne sesongen.

Den tredje og avgjørende kampen spilles etter alt å dømme klokken 20.00 på Vassenga onsdag.

- Vi er på det punktet nå. Vi har alt å vinne. Det er Solberg som har alt å tape, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Solberg slo hardt tilbake

Sesongen over for Drammen

Som ventet fikk Drammen Bandy det for tungt mot seriemester Stabæk. Drammenserne lå under med 2-3 til pause, og kjempet seg tilbake til 4-4 på et tidspunkt, men tapte til slutt 6-4 på Marielyst.

Dermed er sesongen over for Drammen, som også endte sist i seriespillet. Laget kan nå se frem til neste sesong, hvor det skal delta ti lag som følge av utvidelsen av eliteserien.

Også de to siste semifinalene ble avgjort mandag kveld. Sarpsborg tok seg videre etter å ha slått Ullevål 7-3 i den andre kampen mellom lagene, etter å ha vunnet 4-3 på Bergbanen i det første oppgjøret. I tillegg avanserte Ready etter å ha slått Høvik i to kamper på rad.

LES OGSÅ: Solberg skygger Stabæk