Gå til sidens hovedinnhold

Bane Nor møtte skoleforeldre etter tunnelulykken: – Det kunne vært ens eget barn

Artikkelen er over 2 år gammel

FAU-lederen forteller at det var et rolig og sindig møte mellom Foreldrerådets arbeidsutvalg og Bane Nor.

OSLO/DRAMMEN: Etter initiativ fra Bane Nor møttes i dag konserndirektøren for infrastruktur i Bane Nor, Vibeke Aarnes, og Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved Ruseløkka skole. Det skriver VG.

Temaet var tunnelulykken i Oslo, der en gutt født i 2003 mistet livet, mens en 16 år gammel jente og en 15 år gammel gutt ligger på sykehus med alvorlige skader.

Den omkomne gutten er fra Drammen, men har bodd i Oslo de seneste årene. Jenta som ligger på sykehus kommer også fra Drammen.

Les også

Jente fra Drammen kritisk skadd etter ulykke i Oslo

 

– Veldig trist

Ifølge FAU-leder Sigrid Moldestad var det et rolig og sindig møte, og hun følte Bane Nor representantene hadde vært forståelsesfulle. Ifølge VG ble det blant annet stilt spørsmål om sikkerheten langs togskinnene.

– Vi har hatt spørsmål om hvor ofte gjerdene er sjekket, hvor ofte det er vektere på området og hva slags overvåkning som finnes. Vi har også stilt spørsmål ved hvor godt informert de er om hva som foregår på nabotomtene, for eksempel fritidsklubben vår som ligger der, sier Moldestad til avisa.

FAU-lederen forteller til VG at hun følte Bane Nor tok dem på alvor, og at de er tydelig preget av det som har skjedd. Ifølge Moldestad opplevde foreldrene også en mer ydmyk tone i møtet enn hva de har oppfattet i mediene.

Hun har hatt samtaler med foreldre i dagene etter ulykken.

– Folk synes det er veldig trist. Alle tenker at det kunne vært ens eget barn. Det er veldig nært, og bare veldig trist.

Les også

VG: Tenåring død i tunnelulykke - gjerdet ved tunnelen er for lavt

 

– Tragisk hendelse

Vibeke Aarnes i Bane Nor var ifølge VG på ulykkesområdet før hun møtte foreldrene på skolen, torsdag. Hun beskriver det som en sterk opplevelse, men noe hun gjorde for å kunne forstå det hele bedre før møtet med foreldrene.

– Dette er en dyp tragisk hendelse, som går inn på oss. Vi jobber hver dag for at det skal være trygt og sikkert å ta tog - og å oppholde seg i nærheten av det. Derfor ønsket vi å komme i dialog med foreldrene her, for å forstå og for å bli kjent med området, sier Aarnes til VG.

Hun forteller at de i fjor var på 40 skoler for å snakke om hvor farlig det er å krysse jernbanen, klippe hull i gjerdes langs skinnene og hvor farlig kontaktledninger er.

Les også

Åpne dører på Børresen skole etter ulykken: – Mange har spørsmål om sårbarheten i livet

 

Kommentarer til denne saken