Gå til sidens hovedinnhold

Bare tanken på en slik bygningskoloss føles som et kraftig slag i ansiktet

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det var med vantro og skrekk jeg så på bildet på forsiden av Drammens Tidende sist uke. Eierne av kjøpesenteret CC ønsker tydeligvis å plassere en stygg og svær koloss av et bygg som ser ut til å rekke jevnhøyt med Løkkebergveien.

Det betyr at alle som bor lavere i åsen bak CC vil bli forstyrret av en koloss som bare de som eier den er tjent med.

Jeg skjønner at det ligger fortjeneste i prosjektet og at det er lurt å ligge først i løypa i forbindelse med det nye sykehuset, men å til de grader ødelegge bybildet trodde jeg ikke noen ville gi seg ut på. Er det bare næringslivsinteresser som skal dominere i byen?

Drammen sliter vel nok som det er med «Harry-stempelet».

Det er på tide å ikke tette til alle åpne rom og gjøre byen grønnere, og mellom Kiwi og motorveien er det absolutt trangt nok. Jeg foretrekker langt parkeringsplass og bensinstasjon framfor en betongkoloss. Det burde være nok med det gamle sykehuset på 14 etasjer, Lofotveggen og Strøtvet-blokkene, samt nå Portalen og Spor X, som alle sammen ikke akkurat er noe pryd for byen i mine øyne.

Det nye sykehuset har imidlertid lagt seg pent og pyntelig på seks etasjer, og der synes jeg grensen må gå.

Jeg husker godt oppstyret rundt Osrams tårn på seks etasjer som ingen ville ha, men der var det noen sterke lamper som lyste inn i soverommet til folk.. Denne gangen er det vel heller innestengthet og mangel på sollys som blir problemet.

Jeg synes Drammen kommune bør holde seg for god til å godkjenne noe som bryter så smakløst med bebyggelsen oppover Bragernes-siden. Vi bor vel fremdeles i en småby? Forresten, er det ikke avsatt nok plass mellom jernbanen og det nye sykehuset til relatert infrastruktur slik det er allerede?

Jeg kan vel like godt innrømme det – jeg bor slik at jeg ser et gløtt av motorveien i øyehøyde ved CC. Dermed føles bare tanken på en slik bygningskoloss som et kraftig slag rett i ansiktet.

LES OGSÅ:

Les også

Mister parkeringsplasser: – Blir tøft i perioder

Les også

Slik skal en ny bydel utvikles: – Vi må begrense biltrafikken

Les også

Selger det gamle sykehuset: – Vil kreve mye kapital og kunnskap

Kommentarer til denne saken