At alt har blitt dyrere er det mange av oss som merker. Det er høyere strømpriser, høyere boligrenter, høyere utgifter til drivstoff og høyere matvarepriser. Summen på prislappene går opp, størrelsene på pakkene går ned.

Vi er mange som på kveldene går gjennom budsjettene en ekstra gang nå. Har vi råd til både mat, strøm og legebesøk neste uke?

Midt oppi alt dette er det spesielt én gruppe vi ikke må glemme. Barna betaler ofte den høyeste prisen når kriser pågår. Mange barn (og voksne) utvikler strategier for å skjule dårlig råd, og det er ikke alltid synlig hvilke familier som har økonomiske utfordringer. Noen dropper frokost, andre spiser ris eller nudler hele uken.

LES OGSÅ:

Renate fryktet reaksjonene etter TV-deltakelsen: – Jeg tenkte «hva har jeg sagt ja til nå?»

Hvordan barn har det burde angå oss alle, for en god barndom varer livet ut. Hva om det er barn i din egen familie, hos naboene dine eller klassekameratene til barna dine?

Over 115.000 barn bor i lavinntektsfamilier, og mange bor her i Drammen. Andelen i Drammen har økt de siste årene. Etter to år med pandemi trodde mange vi nå endelig skulle få pause, men det har enda en gang gått fra vondt til verre. Mange barnefamilier har nå enda dårligere råd enn før, og det er flere enn før som trenger vår hjelp. Antall familier med vanlige inntekter, som heller ikke får pengene til å strekke til, øker for hver dag.

Vi trenger mer enn noen gang å holde varmen i all solidariteten drammenserne har vist de siste årene, gjennom tidligere julegaveaksjoner, innsamling til brannofrene på Fjell og innsamling til flyktninger både fra Ukraina og fra andre land i verden.

Det er hjerteskjærende å innse at vi har slik problematikk i Norge og i Drammen, men godt å se hjertevarmen når vi står skulder til skulder for å hjelpe de av oss som strever mest.

Derfor ønsker vi i Redd Barna Drammen å hjelpe de barna og ungdommene som trenger det mest. Sammen med andre organisasjoner samler vi inn julegaver til de av oss som har aller minst. Vil du være med å bidra til flere smil og glade barn og ungdom i byen vår?

Barnekonvensjonen sier at alle barn har rett til en god og trygg barndom. Den er dessuten viktig at den faktisk teller mer enn norsk lov om de ikke er enige.

(PS. Søndag møtte 60 personer opp da Redd Barna arrangerte barnekonvensjonens 33-årsdag i Glasshytta på Union.)