PARIS: Fra hotellrommet forteller 26-åringen hvordan det som skulle være en romantisk kveld i kjærlighetsbyen ble forvandlet til en tragedie de aldri vil glemme.

Minst 120 personer ble drept og 200 er såret etter fredagens samordnende terrorangrep i Paris. Alle gjerningsmennene antas å være døde.

– Kontrasten er ganske stor fra å dele et glass champagne og feire ettårsdag til å få de beskjedene. Det er rart, og man blir litt tom for ord. Men vi har fått noen timer søvn og har det greit nå, sier Rangnes til Drammens Tidende på telefon.

FLERE SAKER OM TERRORANGREPENE I PARIS:

– Skjønte ikke hva som skjedde

Sammen med kjæresten Helene satt han på restauranten LaPerouse i sentrum da dramaet startet i 22-tiden fredag kveld.

– Det var kaotisk. Folk var redde og skjønte ikke helt hva som skjedde, men vi forstod at det var snakk om et terrorangrep, sier Rangnes.

Mens flesteparten av gjestene valgte å forlate restauranten, ble kjæresteparet værende sammen med de ansatte og en gruppe amerikanere, og barrikaderte inngangsdørene. Av politiet fikk de beskjed om å holde seg i ro.

Utenfor telte de mellom 40 og 50 passerende politibiler i uttrykning på én time på det verste. De hørte ingenting til dramatikken som utspilte seg, men har i ettertid funnet ut at en av de siste bombene gikk av like i nærheten.

– De ansatte prøvde å holde seg profesjonelle og sørget for at alle hadde noe å drikke, men etter hvert begynte det å treffe dem også, og tankene gikk tilbake til Charlie Hebdo-skytingen. De hadde sine kjære å tenke på og bestemte seg for å reise hjem.

LES OGSÅ: – Sirener og helikoptre i hele natt

– Tomhet og tristhet

En kamerat av Rangnes kjørte ham og samboeren tilbake på hotellet i 03.30-tiden. Nå sitter de igjen med en tomhet det er vanskelig å sette ord på.

– Det er en tomhet, og det er en tristhet. Hva skal man føle? Det er ondskap i sin reneste form.

Rangnes har tidligere jobbet i Drammens Tidende og er nå i TV 2. Store deler av kvelden rapporterte han direkte fra hendelsene mens det pågikk.

I morgentimene forteller 26-åringen om rar stemning i den franske hovedstaden.

– Som resten av verden er franskmennene ganske redde og reagerer med sjokk på at noe sånt kunne skje nok en gang.

Etter planen reiser Rangnes og kjæresten hjem til Norge lørdag kveld.

– Sirener og helikoptre i hele natt

Ingjerd og Einar Feldmann fra Åmot i Modum bor på et hotell rett i nærheten av terrorangrepene i Paris. De føler seg trygge, men vil hjem så fort så mulig.

Vi hadde akkurat slått oss til ro for kvelden på hotellet, da datteren vår ringte fra Norge og lurte på hvordan det gikk med oss. Vi hadde selv ikke fått med oss det som skjedde, forteller Einar Feldmann lørdag morgen på telefon fra hotellrommet i Paris.

De bor på et hotell ikke mange hundre meterne unna de grusomme terrorangrepene natt til lørdag.

Han og kona Ingjerd kom til Paris torsdag kveld for en liten ferietur. Planen var å være til tirsdag.

Varslet av datteren

Fredag kveld vurderte de å gå ut for å spise en sen middag i Paris gater.

- Men vi bestemte oss for å bli på rommet for å slappe av isteden, forteller Feldmann.

- Hørte dere noe av det som foregikk ikke langt unna?

- Vi hørte ikke noen smell eller noe slikt. Men vi har hørt sirener i hele natt. Det har også vært helikopter oppe i luften gjennom hele natten, forteller han.

Ekteparet valgte å følge rådene som ble gitt om å holde seg innendørs, og hadde lørdag morgen ikke vært utenfor hotellet de bor på.

- Vi har ikke fått noen beskjeder fra hotellet her. Men vi har fulgt med på fransk TV og norske internettsider under store deler av natten.

Vil hjem

- Hva gjør dere nå?

- Som sagt har vi billetter hjem på tirsdag. Men jeg regner med at det kommer til å være unntakstilstand i Paris den nærmeste tiden. Så selv om vi føler oss trygge nå, vil vi komme oss hjem så fort så mulig.

- Men det kan jo bli vanskelig å få nye flybilletter, så vi får se hva som skjer. Uansett må vi før eller siden ut på gatene. Det er ikke noen restaurant på dette hotellet, så vi må ut for å få kjøpt oss mat, avslutter Feldmann.

FLERE SAKER OM TERRORANGREPENE I PARIS: