Overtidsscoring senket Vestfossen

SURT TAP: Kim Vesterheim Berntzen (t.v) hadde et frispark i stolpen i det 88. minutt. Hichem Bekkaoui (t.h) reduserte for Vestfossen etter 72 minutter.

SURT TAP: Kim Vesterheim Berntzen (t.v) hadde et frispark i stolpen i det 88. minutt. Hichem Bekkaoui (t.h) reduserte for Vestfossen etter 72 minutter. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Vestfossen tapte 3-2 mot Bærum 2 i en tett og jevn kamp.

DEL

Alt lå til rette for en god fotballkamp når Vestfossen hadde tatt turen til Sandvika for å sikre seg tre poeng mot Bærum 2. Etter en noe skuffende serieåpning for Buskerud-laget som var blant favorittene til å klare en topp-fire plassering før sesongen, var kun tre poeng godt nok for gjestene fra Vestfossen.

Hjemmelaget kom best i gang da de hadde en 2-0 ledelse etter 48 minutter, i det som kunne se ut til å bli en helsvart aften for Vestfossen. Gjestene nektet å gi seg og reduserte etter 72 minutter, etter en scoring av Hichem Bekkaoui. Ti minutter senere utlignet Edvinas Blazys, og sørget for orden i regnskapet. Vestfossen kjørte på mot slutten, og jaktet alle tre poengene. Helt på tampen fikk Vestfossen et frispark i farlig lege, som Kim Vesterheim Berntzen banket i stolpen. På overtid av overtiden var det Bærum sin tur til å få et frispark i en god posisjon. Dauda Bortu stilte seg opp, og fra drøyt 23 meter banket han ballen opp i nærmeste kryss. Vestfossens sisteskanse fikk riktignok en hånd på ballen, men maktet ikke å slå den unna. Dermed gikk Bærum 2 av med seieren, i en kamp som fort kunne gått begge veier.

Kim Vesterheim Berntzen syntes ikke Vestfossen har hatt marginene på sin side i år.

- Jeg føler ikke vi spilte på topp i dag. Det er kjedelig når vi henter oss inn, og presser på mot slutten, men likevel taper. På stillingen 2-2 hadde jeg et frispark på innsiden av stolpen, og noen minutter senere scorer Bærum. Det oppsummerer egentlig sesongen for vår del, hvor vi har hatt mye stang ut, sier Berntzen.

Bærum i føringen

Det var en innholdsrik åpning på Kadettangen når Vestfossen gjestet Bærum. Allerede etter tre minutter taklet Prince Monga noe klønete innenfor sekstenmeteren, og Dauda Bortu gikk i bakken. Dommeren pekte på straffemerket, i det som så ut til å være en riktig avgjørelse. Bærum-spiss Erblin Llullaku gikk frem for å ta straffesparket, men forsøket ble for svakt. Vestfossen sisteskanse vartet opp med en god redning, og hele Vestfossen-laget jublet over Gullbekks prestasjon. Jubelen blant gjestene ble svært kortvarig, da dommertrioen ville det annerledes. Like etter at straffesparket ble tatt, var linjedommer raskt oppe med flagget for å markere at Vestfossen-keeper ikke holdt seg på streken i det straffesparket ble tatt, og straffen måtte derfor tas på nytt til Vestfossens store fortvilelse. Llullaku gjorde seg igjen klar, men denne gangen gikk forsøket utenfor mål. Dramatisk åpning på Kadettangen.   

Kun seks minutter senere var Bærum på farten igjen. Bortu vartet opp med en utsøkt pasning igjennom til Llullaku, som alene med Vestfossens sisteskanse fikk sin revansje etter to straffebom. 1-0 til Bærum, noe som slettes ikke var ufortjent.

13 minutter var spilt når bortelaget produserte sin første målsjanse. Kim Vesterheim Berntzen snappet opp ballen etter naivt forsvarsspill fra vertene, og spilte frem Edvinas Blazys som avsluttet midt på keeper. En stor mulighet for gjestene fra Vestfossen, som fort kunne utlignet i denne situasjonen.

Utover i omgangen uteble de store sjansene for begge lag, etter en pangstart på kampen. Vestfossen hadde noen farligheter på dødballer, og var nok nærmere en utligning enn Bærum var å doble ledelsen. Likevel stod det 1-0 til Bærum når dommeren blåste av etter de første 45 minuttene.  

Vestfossen-comeback

Andre omgang åpnet akkurat som første halvdel, hvor Bærum gikk rett i strupen på gjestene. Tre minutter var spilt da Frikk Strand Wulff  fikk ballen i beina, etter mye frem og tilbake innenfor Vestfossens sekstenmeter. Wulff trengte ikke to forsøk, og banket kula utagbart nede i høyre hjørne. 2-0 til Bærum, hvor Vestfossen nå hadde en stor jobb foran seg om de skulle klare å ta med seg alle poengene.

Etter 62 minutter rullet Vestfossen fint opp langs høyresiden, hvor Blazys tredde igjennom Berntzen som avsluttet like utenfor. Et minutt senere var rollene byttet om, hvor Berntzen fant Blazys som kom alene med keeper. Avslutning ble litt for svak, da Bærums sisteskanse vartet opp med en benparade.

Vestfossen opprettet et press på Bærum utover i andre omgang, og etter 72 minutter satt den omsider for gjestene. Hichem Bekkaoui reduserte for Buskerud-laget, og sørget for spenning når det gjenstod drøye 20 minutter.

Ti minutter senere fikk satt den igjen for bortelaget. Et innlegg fra høyre havnet til slutt i føttene på Edvinas Blazys, som banket ballen i nettet bak en utspilt Bærum-keeper. En glimrende avslutning, hvor Vestfossen fikk en fortjent utligning.

Vestfossen presset på mot slutten og jaktet alle tre poengene. Etter 88 minutter blir en bakromsball slått mot Edvinas Blazys, som kom alene med keeper. Bærums sisteskanse, Haakon Torvik Gullbekk kom ut og tok ballen med hendene like utenfor sekstenmeteren. Dommeren hadde ikke annet valg enn å vise Gullbekk det røde kortet, og Vestfossen fikk frispark i et godt lege. Kim Vesterheim Berntzen stilte seg opp på det påfølgende frisparket, og banket kula i stolpen.

Helt på tampen, på overtid av overtiden var Bærum på en siste visitt inne på Vestfossens banehalvdel. Dauda Bortu viste ingen nåde, og klistret kula opp i det nærmeste kryss.

Det ble ikke flere mål på Kadettangen, i en kamp Vestfossen fort kunne stukket av med alle tre poengene.  

På tross av tap graver ikke Vestfossen seg ned av den grunn.

- Vi må se fremover. Nå kommer det litt andre lag, som vi på papiret skal ha en god mulighet mot. Nå håper vi selvsagt at det snur, og at vi begynner å plukke mer poeng. Uansett så må vi se fremover, det er fremdeles mye fotball som skal spilles. Forhåpentligvis kan vi klare å holde oss i 3. divisjon, avslutter Berntzen.

KAMPFAKTA

Bærum 2 – Vestfossen 3-2 (1-0)

Sandvika stadion (Kadettangen), 25 tilskuere

Mål: 1-0 Erblin Llullaku (9), 2-0 Frikk Strand Wulff (48), 2-1 Hichem Bekkaoui (72), 2-2 Edvinas Blazys (82), 3-2 Dauda Bortu (90)

Gult kort: Bærum 2:Markus Just. Vestfossen: Vegard Ulleberg.

Rødt Kort: Bærum 2: Haakon Torvik Gullbekk

Bærum 2: Haakon Torvik Gullbekk - Mathias Mikalsen - Espen Lindøe - Frederik Christoffer Lindqvist - Stian Hasselø Kline - Frikk Strand Wulff - Markus Just - Sikander Iqbal Chaudry - Dauda Bortu - Erblin Llullaku - Christian Hanche-Olsen

Vestfossen: Henrik Bjerknæs Nilsen - Erik Sandsbakk - Anders Torgersen - Vegard Ulleberg (Fredrik Tallhaug Haugen fra 35. min) - Prince Monga - Armann Ingthorson - Petter Mett-Lund (Marius Tandberg Nilsen fra 70. min) - Hichem Bekkaoui (Adnan Zariah fra 84. min) - Martin Torgersen - Kim Vesterheim Berntzen - Edvinas Blazys

Artikkeltags