SHK tapte igjen – lar seg ikke stresse

God: Hermann Gabriell Renneberg Vildalen spilte godt i SHK-trøya.

God: Hermann Gabriell Renneberg Vildalen spilte godt i SHK-trøya. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SHKs møte med eliteserien har gitt mager poengfangst. Lørdag kveld tapte laget 32–25 mot Haslum.

DEL

BÆRUM: St. Hallvard står med null poeng etter møtene med DHK og Haslum i eliteserien. Og trener Glenn Solberg er klar på at de fort kan stå uten poeng også etter de fire første seriekampene.

Nå venter Halden, som ble nummer fem i fjor, og deretter følger fjorårets seriemester ØIF Arendal.

– Jeg håper ingen, verken spillere eller andre i klubben, lar seg stresse om vi står uten poeng etter fire serierunder. Dette er unge gutter med liten erfaring på dette nivået. Vi trenger tid til å bygge ett godt lag, og er langsiktige. Vi har en femårsplan, sier Glenn Solberg.

LES OGSÅ: Kongepokalvinner igjen

Kriget godt

SHK-treneren likte mye av det han så i Nadderud Arena lørdag kveld. Fjorårets sølvvinner slet tidvis med St. Hallvard, som sto opp og kriget godt i perioder av kampen.

– Vi står på og jobber, og gjør det vi er blitt enige om. Vi er aggressive i angrep, og går i de rommene vi får. Det er veldig bra, sier Glenn Solberg.

Treneren gledet seg over en solid periode i hver omgang. I starten på den første og inn mot midten av andre omgang spilte SHK svært godt.

Men spillet varierte for mye til at det ble full pott mot Haslum.

LES OGSÅ: Sjurseth i ensom majestet

Taper med fire-fem mål

– I en periode i hver omgang taper vi med fire-fem mål. Da holder det ikke mot et lag som Haslum, men dette var klar forbedring fra serieåpningen mot DHK, forteller Glenn Solberg.

St. Hallvard tok avkast, og Ole-Jacob Borch fikk æren av å sette det første målet i kampen.

Nykommerne rystet fjorårets sølvvinner i åpningsminuttene, men Haslum skaffet seg balanse etter snaue fire minutter. St. Hallvard kriget godt i starten, og holdt Haslum til 3–3 etter utligning av Jarle Mørk Pettersen etter drøyt fem minutter.

Haslum scoret to kjappe i det sjuende minuttet, og da Anders Røe satte inn 5–3 etter snaut åtte minutter var Haslum der de ville – i førersetet.

LES OGSÅ: Blodig knockout ble til drømmekveld for Martine (20)

Gnistrende periode

Laget fra Bærum økte gradvis ledelsen, og hadde god kontroll omgangen ut.

Etter hvilen hadde SHK en gnistrende periode, og de reduserte til 22–21 etter 45 minutter. Da tok Haslum timeout, og etter det tok de tilbake kontrollen og vant komfortabelt 32–25.

Hermann Gabriell Renneberg Vildalen ble kåret til SHKs beste spiller, og stoppet på åtte mål – fire i hver omgang.

– Det var en god kamp av oss. Vi var sterke bakover, sier Hermann Gabriell Renneberg Vildalen.

Haslum HK-St. Hallvard

Eliteserien håndball, menn:

Haslum-St. Hallvard 32-25 (16-10)

Nadderud Arena.

Lars Henrik Eriksen 1, Kristoffer Norgren Olsen 2, Håkon Økern 1, Simen Solberg 2, Hans Fredrik Cordt-Hansen 2, Sindre Palin Kjelaas 1, Erik Lohne Karlsen, William Gellein Vangen 2,  Eirik Johan Johansen, Fredrik Utengen 1, Jarle Mørk Pettersen 1, Hermann Gabriell Renneberg Vildalen 8, Ole Jacob Borch 4, Robin Paulsen Haug, Nikolas Granum.

Utvisninger: Haslum 3x2 min. SHK 1x2 min.

Artikkeltags