Som Drammens Tidende har omtalt flere ganger den siste uken, har Strømsgodset vært enige med to klubber om en overgang for midtbanejuvelen Johan Hove.

Søndag kunne avisen erfare at 22-åringen hadde valgt Groningen. Den nederlandske klubben ligger for tiden på 15. plass i æresdivisjonen.

Tirsdag kveld bekreftet altså Strømsgodset selv at Hove har signert for klubben og forlater Drammen etter fire og et halvt år. Hove tok farvel med sine lagkompiser på Marienlyst mandag.

– Det er litt blandede følelser. Det blir spesielt å forlate Strømsgodset, og det er trist og tungt å ta farvel til lagkamerater og kolleger som jeg har hatt et tett forhold til. Men det er også noe jeg gleder meg til, og en utfordring jeg har ønsket, som jeg tror jeg er klar for, sier 22-åringen i et avskjedsintervju med klubben.


Sliter

Hove kom til Godset som 17-åring og står med 125 kamper og 30 mål. Han ble drammensernes toppscorer i fjorårets sesong og stakk av med prisen som årets SIF-spiller hos Drammens Tidende.

Midtbanespilleren er helt tydelig på at hans nye arbeidsgiver i Nederland sliter akkurat nå. Likevel er det en utfordring han ser fram til, og som han tross alt har vært borte i tidligere med Strømsgodset.

– Jeg er veldig motivert for å være med på å snu det i Groningen, og skal komme der og bidra med mitt, og ta med meg mye av det jeg har lært her, sier han.

Som Drammens Tidende skrev søndag hadde Hove kun seks måneder igjen av kontrakten med Strømsgodset, men overgangssummen skal likevel ha ligget på rundt elleve millioner kroner. Pluss prosenter for et eventuelt videresalg.

Kontrakten har en varighet på 3,5 år.

Les også

Johan Hove får frysninger av «Gamle Gress» – men noe gjør ham betenkt: – Stiller spørsmål om hvorfor det ikke skjer noe