DRAMMEN: Flere personer tipset søndag morgen Drammens Tidende om en stor stein som hadde løsnet og deiset ned i lysløypa ved Spiraltoppen.

Steinen blokkerte mesteparten av veien og flere tipset syklende og folk med barnevogn om å være særlig oppmerksomme.

– Jeg sleit med å komme forbi og har ringt kommunen, sa Kjersti Wilson til avisa søndag.

Mandag har kommunen vært på befaring i området. Teamkoordinator for natur Ivar G. Pettersen forteller at kommunens folk fra Anlegg, idrett og natur har rensket og ryddet området.

– Det er løse steiner langs turveiene og vi følger med så godt som mulig, meddeler Pettersen.

500 til 800 kilo

Teamkoordinatoren anslår at steinen veier mellom 500 og 800 kilo. Han forteller at det ikke er større fare for ras i området enn det vanligvis er.

– Det er ikke så ofte at såpass store steiner løsner og detter ned. Det er veldig fint at ingen fikk denne på seg, for å si det sånn, sier han.

Han forteller at det var en kileformet stein som hadde en rot bak som presset den ut. I tillegg til regn og annen forvitring, kan rotpress gjøre at stein løsner.

– Vi ber folk følge med og varsle hvis de oppdager forhold som det bør gjøres noe med. Stein som løsner og faller er helt naturlige geologiske prosesser, forteller Pettersen.

– Trygt

Pettersen forteller at kommunen ikke kommer til å gjøre ytterligere tiltak i området.

– Er det trygt å ferdes der?

– Det er like trygt som overalt ellers i naturen. En får ikke sikret naturen 100 prosent, så det er så trygt som ellers, sier teamkoordinatoren.