Gå til sidens hovedinnhold

Bergane med knalløp under ny NM-triumf for Johaug

Therese Johaug gikk inn til sin 16. NM-tittel da hun vant 5 kilometer klassisk i Granåsen. Hun har dermed like mange NM-gull som Oddvar Brå og Bente Skari. Fra Konnerud gikk Margrethe Bergane et strålende renn.

Therese Johaug gikk inn til sin 16. NM-tittel da hun vant 5 kilometer klassisk i Granåsen. Hun har dermed like mange NM-gull som Oddvar Brå og Bente Skari.

Det er likevel et stykke opp til Marit Bjørgens 25 NM-titler.

– Det er stort å være på en liste med sånne navn. Jeg er stolt over de NM-gullene jeg har tatt. Det er artig å ta NM-gull nummer 16, sa Johaug til NTB.

Lokale resultater

14. Margrethe Bergane + 1.03.7

32. Caroline Madsen + 1.45.9

34. Sophia Laukli +1.48.3

39. Mari Landro Svingheim + 2.18.1

32-åringen tok sitt aller første på tremila i Nybygda i 2007.

Kathrine Harsem fra Varden og Meråker tok sølvet på femkilometeren, slått med 16,6 sekunder av Johaug. Anna Svendsen fra Tromsø tok bronsen, 25,9 sekunder bak.

Ved første passering etter 2 kilometer hadde Johaug 12,5 sekunders ledelse til Harsem. Etter 3,8 kilometer hadde Harsem tatt inn snaue tre sekunder. Også Svendsen holdt høyere fart enn Johaug på det punktet.

Løperen fra Nansen hadde derimot en bedre spurt enn sine konkurrenter.

Vrient

Ifølge NRKs ekspert Torgeir Bjørn leverte Johaug ikke noe perfekt klassisk løp.

– Det er en vrien distanse. Det er ikke 10 kilometer, og heller ikke en prolog. Man må ha krefter fra start og krefter til å jage underveis. Jeg kjente godt at jeg ikke har gått så mange sprinter og korte distanser, sa Johaug til NRK.

– Jeg er fornøyd med løpet. Jeg er også imponert over det Kathrine presterte, sa hun.

Johaug dro hjem til Oslo i bil etter løpet. Hun deltar ikke på tirsdagens 10 kilometer i fri teknikk.

– Nå skal jeg forberede meg inn til verdenscupen i Lahti til helgen, sa Johaug.

Der tar hun sikte på å gå både skiathlon og stafett.

Godt

– Godt å vise at jeg har noe i meg. Jeg visste at jeg hadde mulighet. Selvtilliten kommer av gode opplevelser, og jeg er glad for å ha tatt en medalje, sa Harsem, som var tittelforsvarer på NM-distansen.

Også Anna Svendsen var fornøyd med NM-medalje.

– Det var hardt. Det er brutalt å gå fem kilometer selv om jeg liker distansen. Jeg har ikke vunnet så mange medaljer i NM, så dette var stort for meg, sa Svendsen.

VM-aktuelle løpere som Heidi Weng, Helene Marie Fossesholm og søstrene Lotta og Tiril Udnes Weng stilte ikke til start.

Distansen er ingen VM-øvelse og gås normalt under 2. del av NM, som går senere i sesongen. Også NM del to skal gå i Granåsen, i tidsrommet 25.- til 27. mars.

Kommentarer til denne saken