GJØVIK/DRAMMEN: Søndag var det duket for stafett under ski-NM på Gjøvik, et renn man lenge fryktet ville bli avlyst grunnet sprengkulde, i likhet med lørdagens fellesstart med skibytte.

For Konnerud stilte Mari Landro Svingheim, Margrethe Bergane og Tiril Liverud Knudsen.

Svingheim gikk første etappe, og ved veksling lå Konnerud nesten 50 sekunder bak. Margrethe Bergane gikk en monsteretappe og sendte ut Liverud Knudsen som nummer tre. Den muligheten Konnerud-jenta vare på.

I kamp mot Kjelsås og Sigrid Leseth Føyen ble det jevnt helt til siste slutt for Konnerud. Liverud Knudsen lå foran og dro et stykke inn mot stadion, der løypa har både en slak og en bratt oppoverbakke.

Kjelsås skaffet seg rundt ti meter i et rykk i den siste bakken, og da 200 meter gjensto var det klart at Konnerud-jentene tok en velfortjent sølvmedalje. Liverud Knudsen kom i mål fem sekunder bak Føyen.

– Utrolig gøy

Etter målgang var det ingen tvil om at Konnerud-trener Lage Sofienlund gjerne skulle hatt gullet i Konnerud-lomma. Han var likevel svært fornøyd over sølvmedaljen til jentene.

– Det er utrolig gøy! Det er fantastisk morsomt etter to bronse på de to siste NM-stafettene, jeg er utrolig imponert over hvordan jentene fighta. Det var spennende helt inn, sier Sofienlund.

Han forteller videre at han står med en følelse at man gjerne skulle tatt steget helt opp og sikra gullmedaljen, men at de skal glede seg over sølvet.

– Det er et kjempelag. I april ble vi NM-mestere med Maria og Kristine på sprintstafett, i dag tar vi sølv i vanlig stafett med Mari, Tiril og Margrethe. Det er fem forskjellige Konnerud-jenter på ett år, sier treneren stolt.

At det handlet om marginer på slutten mener Sofienlund viser hvilken fighter Tiril Liverud Knudsen er.

– Hun er helt rå. Hun gikk opp og prøvde å avgjøre det i den lange løypa. Kjelsås skal ha kudos for den avgjørelsen der på toppen. Vi får være fornøyd.

NM oppsummeres uten tvil som noe stort for Konnerud.

– Vi har tatt NM-gull individuelt og NM-sølv, med mer. Totalt sett er det historiens beste ski-NM for Konnerud.