Berling er død

Kåre Berling ble 68 år gammel.

Kåre Berling ble 68 år gammel. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kåre Berling er død – 68 år gammel. Under kan du lese minneordet fra Tore Opdal Hansen.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Minneord for Kåre Berling

Kåre Berling ble 68 år. Det er med sorg jeg mottok budskapet om at Kåre har gått bort. Mine tanker går i dag til hans barn og familie.

Kåre Berling var en fargerik mann som ofte satt sitt preg på bybildet. Mennesker kan oppfattes på forskjellige måter, avhengig av den erfaringen vi har med dem. Mine erfaringer med Kåre var gode. Han er vel et eksempel på at et menneske kan være mer enn det du ser. Han var utdannet adjunkt og har arbeidet som lærer. Hans omsorg for andre og hans tro var sikkert årsaken til at han også har arbeidet for Kirkens Bymisjon.

Les også:

Jeg ble kjent med Kåre, da jeg ble ordfører. Jeg hadde møte med han på mitt kontor minst en gang i året. I det første møtet jeg hadde med Kåre hadde han med seg en skriftlig dagsorden med punkter han ønsket å gå gjennom. Kåre var opptatt av ulike samfunnsspørsmål og var veldig opptatt av hvordan folk han kjente hadde det. Hvis det var noen han kjente, som ikke hadde det så bra, ble det som regel også tema i våre samtaler. Han var veldig stolt av sine barn. Samtalene med Kåre Berling har vært viktige for meg og jeg er sikker på at han også har betydd mye for mange.

Noen få ganger fant han grunn til å avlyse møter vi hadde avtalt. En onsdag ringte han kommunen for å gi beskjed om at han hadde hatt en stor sorgreaksjon etter at Godset tapte på søndag og at han ikke var ferdig med den enda og derfor måtte avlyse møtet. En annen gang fikk jeg SMS om at han ikke rakk møtet fordi det var kø i banken. Da fant vi et nytt tidspunkt og han visste at jeg forsto den egentlige forfallsgrunnen. Jeg vet at Kåre også satt pris på våre møter og han kom alltid godt forberedt og alltid sterk og klar.

Jeg kan se tilbake på mange gode samtaler med Kåre Berling. Nå blir de mange gode minner.

Artikkeltags