Gå til sidens hovedinnhold

Bil på taket - én person til sykehus

VESTFOSSEN: Nødetatene rykket ved midnatt natt til onsdag ut til Kongsbergsveien i Vestfossen. Der hadde det skjedd en trafikkulykke, med ett kjøretøy involvert.

Først meldte politiet at én person var bevisstløs, men klokka 00.23 melder politiet at personen er ved bevissthet. Personen ble da undersøkt av ambulansepersonell.

– Helsevesenet betegner det som alvorlig personskade, men per nå ikke livstruende, sa politiets operasjonsleder Espen Reite til Drammens Tidende, natt til onsdag.

Operasjonslederen kunne fortelle at det så ut til at det kun var én person i bilen da ulykken inntraff og at personen ble fraktet til Drammen sykehus. Den skadde er en mann i 20-årene, opplyser Reite.

– Vi jobber med å kartlegge spor og finne årsakssammenheng, sier han.

I natt sa Reite at en lyktestolpe hadde blitt knekt i sammenstøtet, og at personbilen lå på taket i ett av kjørefeltene. Ifølge Reite var det omfattende materielle skader på bilen.

Stengt vei

Onsdag morgen opplyser Reite at mannen i 20-åra som kjørte bilen kommer fra Mjøndalen. I morgentimene er også skadegraden endret.

– Status fra helsevesenet er at de omtaler ham som moderat skadd etter å ha blitt sjekket ut av dem, sier Reite.

Ulykkesanalysegruppa til Statens Vegvesen jobber fortsatt på stedet i morgentimene, der de forsøker å kartlegge årsaksforholdene.

– Det går mot slutten av undersøkelsene der nå. Veien har vært stengt i forbindelse med undersøkelsene, og foreløpig har det vært omkjøring rundt Vestfossen sentrum.

– Vet dere noe om underlaget på stedet, om det var glatt?

– Jeg har ikke fått noen tilbakemelding fra patruljene på underlaget, men det er noe som undersøkes på stedet, sier Reite.

Operasjonslederen kan også opplyse om at førerkortet til sjåføren er beslaglagt.

Klokka 05.57 opplyser politiet at veien på stedet er åpnet igjen.