(Avisa Oslo)

I slutten av april må den 33-årige mannen møte i Oslo tingrett, tiltalt for drapsforsøk. Ifølge påtalemyndigheten stakk han en mann i brystet med springkniv i Brugata natt til 19. januar i fjor.

«Han lyktes ikke idet stikket ikke var dødelig og NN (fornærmede, journ.anm.) raskt fikk adekvat medisinsk behandling», er gjengitt i tiltalen.

Videre skal han ha brutt våpenloven ved å ha vært i besittelse av en ulovlig armbrøst hjemme hos seg selv i Bærum.

Stjal bil med 14-årig passasjer

Det er imidlertid ikke den eneste saken som er på trappene for 33-åringen. Tilbake i august 2019 skal en da 31-årig kompis av ham stjålet en bil som sto parkert utenfor en dyrlege på Brakerøya i Drammen.

Bak i bilen satt en da 14-årig gutt som ble tatt med fra stedet mot sin vilje, skriver Drammens Tidende.

Kameraten skal deretter ha kjørt hjem til 33-åringen, som ble med videre på ferden. Under kjøreturen skal gutten ha blitt truet med en pistoletterligning og kniv – før mennene til slutt ble stanset på Tranby i Lier fem timer senere. Underveis hadde mennene, som begge var ruset, forsøkt å true til seg ytterligere to biler.

Saken fortsetter under bildet.


I mars i fjor ble 33-åringen og kameraten dømt til fengsel i henholdsvis tre år og seks år og fire måneder. Begge anket – før kameraten trakk anken før saken kom til behandling i Borgarting lagmannsrett.

For 33-åringen endte med at kidnappingsdommen ble opphevet i høst og sendt til ny behandling i tingretten. Her må de ta stilling til kidnappingen av 14-åringen kvalifiserer til simpel eller grov frihetsberøvelse, skriver Drammens Tidende.

Påberopte seg nødverge

Foreløpig er det uklart når kidnappingssaken kommer opp for retten på nytt. Det har ikke lyktes for Avisa Oslo å få en kommentar fra 33-åringens forsvarer, advokat Knut-Ole Bakke Hansen.

Det er heller ikke brakt på det rene hvordan han stiller seg til tiltalen på drapsforsøk etter knivstikkingen i Brugata.

Politiadvokat Kari Kirkhorn i Oslo politidistrikt har imidlertid uttalt tidligere at han knytter seg til handlingen og åstedet.

– Han har forklart sin versjon av hendelsesforløpet, sa Kirkhorn til Dagbladet i februar i fjor.

Hans tidligere forsvarer, advokat Knut Ditløv-Simonsen, sa i den forbindelse at 33-åringen nektet straffskyld for drapsforsøk.

– Min klient nekter straffskyld etter siktelsen og har påberopt seg nødverge. Vi mener at forklaringen hans underbygger dette, forklarte Ditløv-Simonsen til Dagbladet i forbindelse med et fengslingsmøte.