Blir SIF fortsatt ubeseiret? Følg Stabæk-SIF her

Godset har hatt sin beste åpning på seks år, men skadesituasjonen i troppen tærer på. Onsdag er det oppgjør borte mot Stabæk.

DEL

DRAMMEN: Strømsgodset står med åtte poeng på fire kamper i fotballens eliteserie etter fire serierunder. Godset har ikke hatt en bedre poengfangst etter fire serierunder siden 2014 – og ligger på en sterk 4. plass.

Onsdag kveld kl. 18.00 venter en tøff bortekamp mot Stabæk på naturgresset på Nadderud. Makter Godset fortsatt å stå igjen som et ubeseiret lag etter fem runder?

Skadesituasjonen i forsvar fører til utfordringer for SIF, og i tillegg må midtbanespiller Ipalibo Jack sone karantene. Nigerianeren pådro seg direkte rødt kort på tampen av oppgjøret mot Aalesund (1–1) hjemme søndag. Jack vikarierte i midtforsvaret i andre omgang.

Slik starter Godset mot Stabæk: Viljar Myhra - Niklas Gunnarsson, Ari Leifsson, Nico Mickelson, Herman Stengel, Kristoffer Tokstad, Johan Hove, Mikkel Maigaard, Janis Ikaunieks, Lars Jørgen Salvesen og Moses Mawa.

SCORET SIST: Lars-Jørgen Salvesen (i midten) scoret for SIF mot Stabæk på Nadderud i fjor høst, men det ble 2-1-tap. Onsdag møtes lagene igjen i Bærum.

SCORET SIST: Lars-Jørgen Salvesen (i midten) scoret for SIF mot Stabæk på Nadderud i fjor høst, men det ble 2-1-tap. Onsdag møtes lagene igjen i Bærum. Foto:

LES OGSÅ: Skadekrise i SIF-forsvaret, og her får stoppervikaren rødt kort: – En tøff situasjon

– Mange spørsmålstegn

Det store spørsmålet er hvilke forsvarsspillere SIF har tilgjengelige mot Stabæk. Stopperen Duplexe Tchamba (lårskade) har vært ute en god stund, og blir trolig ikke klar til denne kampen heller. Veteranbackene Lars Vilsvik og Jonathan Parr har stått over de to siste kampene grunnet skader, mens stopperne Ari Leifsson og Niklas Gunnarsson begge gikk ut med skader sist.

Fra før er backen Prosper Mendy langtidsskadd.

Etter tirsdagens lukkede trening kunne SIF-trener Henrik Pedersen si følgende om ståa før Stabæk-kampen:

– Det blir selvfølgelig forandringer på laget i forhold til forrige kamp. Vi har en utfordrende situasjon, men mine gutter er i riktig godt humør. De har tro på det vi driver, og vi er riktig godt forberedt til kampen onsdag.

– Men hva med spillere som Parr, Vilsvik, Leifsson og Gunnarsson. Kan noen av disse spille?

– Jeg kan si at det er mange spørsmålstegn rundt de spillerne. Vi har mange vurderinger vi må gjøre onsdag formiddag, om hvem som blir spilleklare. Å bruke unge spillere er en del av vår strategi, men på grunn av situasjonen så bruker vi flere tidligere enn planlagt. Ut ifra forutsetningene synes jeg unggutta gjør det veldig bra, uttaler Pedersen.

Slo Stabæk nylig

Motstander Stabæk har fått en grei åpning og innehar en 9. plass (fem poeng). Strømsgodset tapte 2–1 borte mot bærumslaget i fjor høst. Siste seier på Nadderud kom i 2017, da det ble 2–0 etter mål av Marcus Pedersen og Eirik Ulland Andersen.

– Stabæk er et fintspillende lag. De er riktig flinke til å holde ballen i laget, med to viktige sentrale midtbanespillere. Den offensive omstillingen er også verdt å se opp for – pluss styrke på dødballer, forteller Pedersen.

SIF slo for øvrig Stabæk 1–0 i en treningskamp på Marienlyst to uker før seriestart. En solid kamp av Buskerud-laget.

– Ja, vi fikk masse er erfaringer der, så får vi se hvem som har lært mest, konkluderer dansken.

Artikkeltags