Gå til sidens hovedinnhold

Blytungt for SIF i møte med et Brann-lag i fyr og flamme

Det startet med en strafferedning av høy klasse, men endte med et stygt tap for Strømsgodset i Bergen by.

BERGEN: Brann ble for sterke for Godset søndag kveld. Hjemmelaget jaktet desperat en seier og brøt en blytung tapsrekke i møte med drammenslaget. Oppgjøret endte 3–0.

Vi ble litt «lange» ut som lag i første omgang. Det var mye balltap og ikke helt bra forsvarsspill, som ga Brann mye rom til å spille godt offensivt. Vi så bedre ut i andre omgangen, og skapte ganske store sjanser, sier SIF-trener Håkon Wibe-Lund til Eurosport.

Wibe-Lund mener kampbildet kunne fort blitt annerledes hvis Godset hadde redusert til 2–1 før Brann fikk 3–0.

– Men i dag så merket vi nok at vi har spilt mange kamper på kort tid. Vi fikk ikke helt den intensiteten vi skal ha i beina, kommenterer Wibe-Lund.

Etter en historisk svak start på sesongen, var det et seierslystent Brann-lag som entret egen gressmatte i sommervarmen. De rødkledde presset høyt fra start og fikk en solid sjanse etter ni minutter, men klarte ikke sette ballen i nettet.

12 minutter inn i kampen felte Strømsgodsets Valdimar Ingimundarson en motspiller og fikk straffe imot. Hjemmelagets Petter Strand stilte seg opp på merket og klinket til. En iskald Viljar Myhra var våken og fikk slått ballen over mål og ut av faresonen. En klasseredning av SIFs sisteskanse.

Tross den solide redningen, skulle det ikke ta lang tid før hjemmelaget faktisk fikk ballen i nettet. Kasper Skaanes var i god posisjon på venstresiden og fant medspiller Aune Selland Heggebø inne i boksen. Sistnevnte headet inn og ballen suste forbi Myhra, som ikke rakk fram i tide. Dermed sto det 1–0 til vertene etter 14 minutter.

2–0

Det skulle ikke ta mer enn 29 minutter før hjemmelaget kunne notere seg nok et mål på egen gressmatte. Hjemmelagets Petter Strand forsøkte å finne en medspiller inne i boksen og sentret mot en rødkledd like foran buret. På veien dit traff ballen foten til Gustav Valsvik og gikk deretter i mål. Dermed sørget SIF-kapteinen for et kjedelig selvmål og ytterligere ledelse til vertene. Det sto 2–0 i Bergen.

Det ble ingen flere mål i første halvdel på Brann Stadion, og lagene gikk dermed til pause på stillingen 2–0 til hjemmelaget. Strømsgodset hadde kommet til et par halvsjanser i omgangen, men det var helt klart at Brann var det ledende laget i de første 45.

2. omgang

Strømsgodset gjorde ett bytte i pausen. Den tidligere kapteinen Mikkel Maigaard kom innpå og Ingimundarson gikk av.

Gjestene virket å ha fått en alvorsprat i pausen. Allerede to minutter inn i omgangen kunne Johan Hove notere seg en god sjanse, som med et nødskrik ble reddet av Branns sisteskanse. Strømsgodset virket noe piggere i de innledende minuttene av andre halvdel.

Til tross for en god start på omgangen kom ikke gjestene til de helt store sjansene. Maigaard og Friday var nære i det 67. minutt, men ellers var det ikke noe tegn til at de marineblå skulle ta igjen forspranget til Brann.

Ti minutter før ordinær tid var Friday igjen i fyr og flamme for de marineblå. Nigerianeren fikk to sjanser på rappen, men ingen av de gikk helt i mål for spissen.

Til tross for noen gode minutter fra gjestene, var det Brann som skulle sette det siste målet for kvelden. Branns Moonga Simba klinte til fra ti-tolv meter og satte ballen i venstre hjørne. Dermed sto det 3–0 til vertene i det 85. minutt.

Matchen endte dermed med et blytungt tap og null poeng til gjestene fra Drammen. Brann på sin side brøt omsider den mye omtalte tapsrekken.

SIFs midtbaneanker Herman Stengel ville ikke skylde på noen tunge bein etter 3-0-tapet.

– Brann-spillerne har spilt kamper de også. Vi kan ikke spille en sånn første omgang. Da gjør vi det vanskelig for oss selv. De vant alt som var av andreballer. Vi var for seint ute, sier Stengel til Eurosport.

Kampfakta Brann-Strømsgodset

Fotball. Eliteserien menn:

Brann-Strømsgodset 3-0 (2-0)

Brann stadion, 600 tilskuere

Mål: 1-0 Aune Selland Heggebø (14), 2-0 Gustav Valsvik (selvmål 29), 3-0 Moonga Simba (85).

Målsjanser: Brann 8, SIF 4

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Petter Strand, Mathias Rasmussen, Brann.

SIF (4-3-3): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Gustav Valsvik, Halldor Stenevik (Kreshnik Krasniqi fra 83.) – Johan Hove, Herman Stengel, Tobias Gulliksen (Ole Enersen fra 56.) – Valdimar Ingimundarson (Mikkel Maigaard fra 46.), Fred Friday, Moses Mawa (Prosper Mendy fra 66.).

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Ole Didrik Blomberg, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, Ruben Kristiansen – Petter Strand, Mathias Rasmussen (Jon-Helge Tveita fra 90.), Kasper Skaanes (David Wolfe fra 90.) – Daouda Bamba (Thomas Grøgaard fra 90.), Aune Selland Heggebø (Kristoffer Barmen fra 70.), Robert Taylor (Moonga Simba fra 80.).

Kommentarer til denne saken