Jeg har lest noenartikler og innlegg i Drammens Tidende den senere tiden hvor ulike personer, også byens politikere, etterlyser bobilparkering i Drammen.

Det hevdes at vi mister turister fordi vi ikke har dette tilbudet. «Alle andre» har det jo. Men vi har faktisk Drammen Camping, en gammel og sliten campingplass som ligger idyllisk til på Åssiden langs vår flotte elv i avstand cirka fire kilometer fra hjertet av byen. Vi ser sentrum herfra. Det er et flott gang- og sykkelvegsystem gjennom plassen som leder direkte langs elven ned dit.

Mange av våre gjester går den veien, enda flere sykler. Og om de ikke gjør det, er det fire minutters gange til nærmeste stoppested for lokalbuss med to avganger per time. Og en aktiv drosjenæring som bringer gjestene trygt tilbake.

Etter over ti år som bestyrer av campingplassen har jeg vært vitne til endringen og utviklingen hos våre gjester, flere og flere bobiler dukker opp hvert år. Og flere og flere av bobilturistene kommer innom oss hvert år. Og gjestene koser seg, i skjønn forening enten de har telt, campingvogner eller bobiler. Vi skiller ikke på folk.

Etablering av bobilparkering i sentrum av byen vil resultere i mindre omsetning og grunnlag for drift av campingplassen i framtiden. Jeg tror heller ikke turiststrømmen til Drammen vil øke av den grunn. Det forrige flertallet i byens bystyre har faktisk for ikke lenge siden vedtatt gjennom behandling av kommuneplanen at Drammen Camping skal eksistere i framtiden. Da må ikke rammebetingelsene reduseres.

Drammen Camping har eksistert siden tidlig på 1960-tallet. Fremdeles er det mange av byens beboere, herunder også politikere, som tilsynelatende ikke aner at byen har en sentrumsnær campingplass.

I denne spesielle koronasesongen har vi, som mange andre reiselivsaktører, hatt en betydelig omsetningssvikt, men vi skal klare oss, selv uten tilskuddsordning som vi ikke omfattes av.

I et normalår har vi omlag 20.000 gjestedøgn hvorav halvparten er utenlandske. At flere nordmenn er på farta oppveier på ingen måte denne nedgangen, blant annet fordi Drammen kanskje ikke i seg selv er en typisk turistdestinasjon. Drammen er fin blitt, veldig fin, og flere kommer hit for å oppleve byen.

Vi ligger sentralt på Østlandet med kort vei til mye, men vi er fortsatt bare en pit-stop for svært mange. Og det kan Drammen Camping leve godt med framover.

Les også

Urovekkende mangel på turistambisjoner i Drammen

Som flere ivrige skribenter har uttrykt i det siste, plassen er gammel og sliten, ja, men dere kjenner ikke hele historien. Beliggenheten er fantastisk, og så har vi det trivelig med våre gjester, og « løs snipp» skal vi også ha i framtiden.

Så kjære politikere, før dere opphever tidligere vedtak om ikke å etablere bobilparkering i byen, ta dere en tur oppom oss, spontant, nå, mens det er folk her, se den flotte beliggenheten, opplev vår atmosfære, prøv gang- og sykkelveien til byen, eller lokalbussen, og ta gjerne en prat med oss og gjestene våre. Dere ønskes velkommen. Kaffen står alltid på.

Les også: