Drammen Camping sin bestyrer lurer på hvorfor det trengs flere bobilplasser isitt innlegg i Drammens Tidende 7. august, ettersom vi allerede har et tilbud i Drammen Camping.

Vel, jeg kan tenke meg flere grunner, deriblant at noen i større grad ønsker å benytte seg av severdighetene i sentrum av en kommune, eller som i Drammen der det er flere sentrumskjerner.

Ikke minst også fordi denne type turisme er økende. Kanskje den stoppen ikke alltid er så planlagt, men kommer til underveis når en ser mulighetene. I så fall har vi bredde nok til å gi et tilbud både til korte stopp og dager med opplevelse og ferie, både sentrumsnært eller et sted i utkanten.

Ifølge Statistisk sentralbyrå var det i 2018 registrert nesten 50.000 bobiler i Norge. I hele EU er det i 2018 registrert en økning på totalt 12,2 prosent av nyregistrerte bobiler. Jeg tror ikke denne trenden vil synke de neste årene.

Hva bobilfolket behøver i dag, bør vi finne ut ved å gå en ny runde. Jeg mener det ikke er nok med kun ett område som er tilrettelagt for bobiler. Alle våre tre sentrumsområder har særegne og flotte tilbud, og det er mange måter å være turist på. For meg betyr nok ikke en slik vurdering det samme som å gå i næringa til Drammen Camping. Jeg mener bestemt det er behov for både og.

I Kragerø, mine hjemtrakter, har lokale myndigheter etablert en enkel bobilparkering på en grusplass uten noe annet tilbud enn selve parkeringen. Ingen dusjer, ingen septiktømming, ingen mulighet for å fylle på vanntankene. Det de har, er kort og godt er et tilbud der det er tilgjengelige plasser som har en flott beliggenhet og som er i samme område som båthavna, helt i nærheten av sentrum. Parkeringsetaten har der som oppgave å følge opp betaling på lik linje med alle andre parkeringsplasser i kommunen. I hele Drammen kommune mener jeg det helt klart vil være mulig å vurdere noe av det samme, og dermed ha et bredere tilbud for de varierende grupper av tilreisende som finnes.

Om vi skal satse på turister, og at gjennomreisende tar en tur innom, må vi ihvertfall sikre at tilbudet er i henhold til etterspørsel, og at vi muliggjør besøk for alle kategorier tilreisende og turister. Jeg personlig tror vi har mer å gå på.

Jo, all investering koster, og det er oftest nødvendig med investeringer for eventuelt å øke et tilbud. Spørsmålet blir vel heller hvordan vi kan få det til å lønne seg. Ja om det nå er liv laga, og i hvilken grad det er med på å gjøre hele Drammen kommune til et mer attraktivt reise- og feriested. Å spare seg til fant på kort sikt bør ikke være et alternativ.

Fasiten ligger ikke hos meg, men jeg er helt sikker på at vi kan finne svar og alternativer, og med det ta de valg som viser seg mulige.

Les også:

Les også

Slik kan Drammen bli en av de beste turistdestinasjonene i landet

Les også

Urovekkende mangel på turistambisjoner i Drammen