Gå til sidens hovedinnhold

Bød studentene på svartbrent pizza

Artikkelen er over 2 år gammel

Brannvesenet startet skoleåret med å lære studentene hvordan pizza ikke skal stekes.

DRAMMEN: Da studentene kom til skolestart på Campus Drammen tirsdag ble de møtt av brannvesenet. Mannskapene hadde tatt med seg en utbrent ovn og bød studentene «svartbrent pizza».

– Studenter er glad i pizza, men ikke sånn pizza, sier informasjonskonsulent Kristin Grydeland og viser fram de svartbrente papp-pizzaene som brannvesenet har trykket opp for anledningen. På baksiden av de gråsvarte trekantene er det trykket oppskrift for å starte kjøkkenbrann:

  • En stk. frossenpizza
  • Slenges i ovnen på 225 grader
  • Legg deg nedpå og sovn før den er ferdig

Sovner fra stekeovn

Hensikten er å minne studentene om hvor farlig det er å sette på ovnen når man kommer trøtt hjem fra byen.

– Det typiske er at man kommer hjem fra byen, er sulten og setter på ovnen for å steke pizza. Så skal man bare hvile litt, også vekkes de av oss – hvis de er så heldige, sier branninspektør Ove Frydenberg ved forebyggende avdeling. Han har ikke tall på hvor mange ganger han har vært med på å rykke ut til branner hvor noen har sovnet fra stekeovnen.

Om det går bra avhenger av om man har røykvarsler og komfyrvakt. Brannvesenet anbefaler alle å ha komfyrvakt i tillegg til røykvarsler.

– Mange studenter flytter for seg selv og da er det viktig at de er klar over hva som skal være på plass for at det skal være brannsikkert. Utleier skal sørge for brannvarsler, slukkeutstyr og gode nok rømningsveier, sier Frydenberg.

LES OGSÅ:

Fryserbrann i leilighetskompleks

– Tankevekker

Den utbrente ovnen i foajeen på Campus Drammen fikk mange studenter til å stoppe opp.

– Ved å vise ovnen skjønner man alvoret. Dette var en tankevekker, sier sykepleiestudent Helene Bumbulucs Sæther (20). Selv har hun sørget for god brannsikkerhet hjemme, og har både røykvarsler og komfyrvakt.

– Det er veldig virkningsfullt med ovnen. Det blir et blikkfang, og så penser vi studentene inn på kampanjen mot pizzabrann, forteller Frydenberg som også bød på velstekt pizza. I tillegg til de svartbrente papp-pizzaene hadde brannvesenet med seg en høy bunke med akkurat passe stekte pizzaer til studentene.

Les også

Sjeleglad for at liv ikke gikk tapt: – Vi tvilte lenge på om vi skulle fortsette campinglivet, men nå sover vi godt om natta igjen

Les også

Brannvesenet er som oftest først på hendelser: – Vi gjør det beste ut av det


Kommentarer til denne saken