Åssiden: – Her har vi bilforretning, bilverksted, matbutikker og møbelbutikk. Jeg har en Toyota, og det er Toyota-forhandler her

Vi gikk ut for å snakke med helt vanlige mennesker, på helt vanlige dager, i alle Drammens bydeler.
Publisert

ÅSSIDEN: Det er i bydelene svært mange av Drammens snaut 69.000 innbyggere lever livene sine. Det er her vi slår øynene opp om morgenen, det er her vi legger hodet på puta på kvelden – og det er her mye av det vi fyller livene våre med foregår.

Min bydel

Vi har stilt drammenserne tre spørsmål:

1. Hva er det to beste tingene med din bydel?

2. Hva er det verste med din bydel/hva ville du helst endret på hvis du hadde sjansen?

3. Hva skal du nå?

Utenfor Myre borettslag møter vi Vilfred Nybakken (70) i friskt driv.

– Jeg er ute på spasertur. Det beste med Åssiden? Det er at vi har det meste her. Jeg trives kjempegodt på Åssiden. Jeg har bodd i Drammen og på Åssiden i 18- 20 år, forteller Nybakken, slår ut med armene og ser omkring seg.

Han er egentlig fra Namsos. På tross av mange år i Elvebyen har 70-åringen klart å bevare trønderen i seg. Også det trønderske talemålet sitter godt i fremdeles.

Byr på det meste innen bil

– Hva har dere her på Åssiden?

– Det aller meste, jeg trenger sjeldent å dra ned til byen for å gjøre ærend. Her har vi bilforretning, bilverksted, matbutikker og møbelbutikk. Jeg har en Toyota, og det er en Toyota-forhandler her. Det passer meg veldig bra. Jeg skal gå og vaske bilen i dag, forresten, sier Nybakken.  

– Hva er det mest negative med å bo her?

– Jeg vet ikke om jeg kan peke på noe. Her har vi utsikt over hele byen, og på sommeren blir det mindre utsikt på grunn av tett løv. Men jeg kan vel ikke si at det er så negativt, egentlig.

SOL-GLAD: - Jeg har flyttet til den sida av byen med mest sol. Det er ikke tilfeldig, sier Daniel Olsen.

SOL-GLAD: - Jeg har flyttet til den sida av byen med mest sol. Det er ikke tilfeldig, sier Daniel Olsen. Foto:

Bor på sol-siden

Utenfor Coop Prix møter vi den forhenværende ålesunderen Daniel Olsen (36).

– Jeg er veldig fersk på Åssiden, har bare bodd her i et par måneder. Før det bodde jeg i Holmestrand. Drammen er sentralt plassert, derfor flyttet jeg hit. Blant annet er veien til Oslo kort. Det beste med Åssiden er at bydelen er sentral. Jeg bor på den sida med mest sol - det er ikke tilfeldig, sier han og humrer.

– Hva er mest negativt med Åssiden?

– Kollektivtilbudet kunne kanskje vært bedre, i alle fall oppe i åsen. Det er mye liv i Drammen, det blir det i alle fall på skisprinten i morgen. Det gleder jeg meg til!

Åssiden

  • Ca. 12.270 innbyggere (per februar 19)
  • Et par fakta: Drammens nest største bydel. Flere kjente fotballspillere er herfra, som Arne Dokken og Odd Johnsen, samt forfatteren Tom Henning Dalbak og kunstneren Roar Henning Jørgensen

Artikkeltags