Flere vil ha jugendhuset, så hvorfor er det ikke solgt?

PERLE: Den klassiske villaen fra 1900 er både vernet og SEFRAK registrert.

PERLE: Den klassiske villaen fra 1900 er både vernet og SEFRAK registrert. Foto:

Et halvt år i markedet. Prisavslag på fem millioner. Oppdeling av leiligheter. Flere bud. Så hvorfor er ikke huset solgt?

DEL

DRAMMEN: – Eieren har et ønske om å selge hele villaen under ett, men det har vist seg å være mer utfordrende enn vi trodde, forklarer Anders Ødenes i Meglerhuset & Partners om salget av den verneverdige jugendvillaen i Bergstien.

Splittet opp

For å gjøre eiendommen mer attraktiv ble prisen på praktvillaen redusert fra 20 til 15 millioner kroner i februar.

Senere ble den også splittet opp og lagt ut som to annonser: En for den samlede villaen til en pris på 15 millioner kroner og en annonse for toppleiligheten alene, til nærmere fire millioner kroner.

(Saken fortsetter under bildet)

RENOVERT: Stuen i den største leiligheten.

RENOVERT: Stuen i den største leiligheten. Foto:

Flere forhandlinger

Grepene har gitt resultater. Blant annet har det vært en budprosess på toppetasjen, men summen landet en halv million kroner under prisantydning.

– Vi har også vært i forhandlinger om næringslokalene, inkludert den store leiligheten i etasjen over. Samt at også næringslokalene alene har vært på bordet.

— I tillegg har også vært forhandlinger om overdragelse av aksjene i selskapet, som eier eiendommen, forklarer han.

(Saken fortsetter under bildet)

KLINIKK: De to nederste etasjene har vært i full drift for inntil noen år siden.

KLINIKK: De to nederste etasjene har vært i full drift for inntil noen år siden. Foto:

Leger og tannleger

Årsaken til at jugendvillaen er en utfordring å selge er næringslokalene i de to nederste etasjene, hvor eieren har drevet en tannlegeklinikk i flere tiår.

– Det har absolutt vært interesse både fra tannleger og leger som vurderer å starte opp privatpraksis. Men det byr på utfordringer å drive litt utenfor sentrum og kollektivknutepunktene i dag. Det er ikke det samme som for ti år siden.

God inntekt 

Ifølge megleren er det imidlertid fullt mulig å få omgjort næringslokalene til bolig, så lenge man ikke utfordrer plan- og bygningsloven eller reguleringsplanen for området.

Dette har også vært et alternativ for noen. Da kan man samtidig leie ut de to separate leilighetene i etasjene over, og i følge megleren få en god inntekt på toppen, helt skattefritt.

– Vi har i det hele tatt hatt utrolig mange varianter og løsninger inne. Og interessen har vært god. Vi kommer i mål til slutt, det tar bare litt tid før den rette dukker opp, sier Ødenes.

LES OGSÅ: Drammensperle til salgs for 20 millioner: – Det er Drammens vakreste hus!

LES OGSÅ: Arkitektmysterium løst! Ukjent jugendarkitekt tegnet huset til 20 mill. 

Artikkeltags