Hver tredje bolig til salgs i Oslo blir forsøkt kuppet. Det viser en fersk undersøkelse fra Forbrukerrådet. Men boligselgere taper på å selge før visning.

Samtlige selgere som har avslått kuppforsøket, har tjent på det, går det fram av undersøkelsen. Budet som kommer inn etter planlagt visning, er alltid mye høyere enn kupptilbudet.

– Vi råder de som skal selge til å holde hodet kaldt ved salg av bolig og ikke bli fristet av kupptilbud, sier fagdirektør i Forbrukerrådet Thomas Bartholdsen.

– Kupping er masete for både selger og kjøper og gir mange uheldige følger for bolighandelen. Og kjøperne bør bruke mer tid når de skal kjøpe bolig for å unngå å kjøpe boliger med store feil og mangler.

LES OGSÅ: Hjemme hos stortingspresidenten

Forbrukerrådet har foretatt en undersøkelse på hvor mange boliger som blir forsøkt kuppet ved boligsalg. Undersøkelsen tar utgangspunkt i boligmarkedet i hovedstaden.

I undersøkelsen kommer det fram at alle typer boliger forsøkes kuppet, og det er boliger uten forkjøpsrett som oftest blir forsøkt kuppet. Forbrukerrådet ser på kupping med bekymring etter som det gjør boligkjøpet mer risikofylt.

LES OGSÅ: Skal bruke 326 millioner på dette bygget

Undersøkelsen viser at samtlige selgere som har avslått kuppforsøk fra kjøpere, har tjent på det. Selgeren opplever kuppforsøk som ubehagelig når kjøper tar direkte kontakt, og det føles urettferdig å avlyse visninger overfor andre potensielle kjøpere.

I undersøkelsen kommer det også fram at kjøper forsøker å kuppe boliger, fordi de selv har opplevd at «drømmeboligen» har blitt kuppet og visningen avlyst. (ANB)

LES OGSÅ: Disse boligene er solgt siste 30 dager