Takk og pris for kommunesammenslåingen fra 1. januar i år. Den kommer godt med nå når reise- og overnattingsmulighetene har blitt begrenset til kommunen vi bor i. Nå ser vi konturene av den nye ferieformen som Korona-situasjonen tvinger fram.

Noen er sikkert allerede i ferd med å utvikle en app der man enkelt gjør avtale om bytte av bolig innen kommunen når ferietiden kommer. Når ungene begynner maset om årets feriereise, så tar du bare fram appen og ber dem velge og vrake i mer og mindre eksotiske destinasjoner.

Hvis de ønsker å feriere i vesterled, så er kanskje det sjarmerende rekkehuset i Arbeidergata i Mjøndalen et forlokkende alternativ? Hvis noen av familiemedlemmene heller vil til sørligere breddegrader, så er det bare å sende en stor takk til våre fremsynte politikere som trumfet gjennom å innlemme sydenperlen Svelvik i vår ferietillatte storkommune. Jeg tenker de skjems nå alle dem som høylytt protesterte mot sammenslåingen.

Leiligheten i Lalla Carlsens vei i Svelvik, som tilbys for boligbytte i juli, averterer med kort vei til polet og sen kveldssol. Så spørs det bare om Svelvik-folket lar seg lokke av din treroms i blokka bak Kiwi på Åssia.

Våre tanker går til venner og bekjente i Lier. Der sa som kjent både folket og politikerne nei takk til frierier fra både øst og vest. Det blir unektelig litt kjipt nå å bare kunne velge mellom en førkrigsbolig i Gullaugkleiva og et renoveringstrengende småbruk på Tronstad.