Gå til sidens hovedinnhold

Bør vi erstatte brakker på eksisterende skoler, eller bør vi bygge en ny ungdomsskole som ikke trengs?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bør vi erstatte brakker med nye bygg på eksisterende skoler? Eller bør vi bygge ny ungdomsskole som per i dag ifølge siste behovsanalyser ikke trengs?

Budsjettdokumentet for 2020 (s. 81) sier følgende: «Det vises til kapitlet om demografi og befolkningsutvikling. Utviklingen i elevtall slik det kan se ut nå tilsier for kommunen som helhet mindre behov for utbygging av ny skolekapasitet de nærmeste årene. Det er likevel flere skoler som i dag dekker arealbehovet med midlertidige modulbygg. Dette gjelder Veiavangen, Krokstad, Killingrud, Gulskogen, Rødskog, Aronsløkka, i tillegg til Brandengen og Fjell som etter planen får nye bygg i 2020».

Det er altså fem skoler, i tillegg til Veiavangen, som dekker arealbehovet med brakker. I den situasjonen velger kommunestyret å prioritere en ny ungdomsskole på Åskollen. Det tror vi ikke så mange foreldre til barn på de nevnte skoler skjønner så mye av, ei heller de ansatte.

Når man har en begrensa sum til rådighet, må man handle kunnskapsbasert og bruke behovsanalyser for å prioritere rekkefølgen av investeringer.

Vi er ikke imot at det bygges ny ungdomsskole på Åskollen, men vi er sterkt uenige i at denne prioriteres framfor andre investeringer hvor behovet er større.

Les også

Dette kan ta tid: – Mildt sagt skuffende

Les også

Drammen i pengenød: Nye skoler og sykehjem kan bli utsatt

Les også

Vil kombinere barne- og ungdomsskole på Åskollen: – Ser mange fordeler

Kommentarer til denne saken