Rett fra eksamen til bronse

Bronse. Ilka Doval tok bronse i Nord-Europeisk mesterskap i bordtennis.

Bronse. Ilka Doval tok bronse i Nord-Europeisk mesterskap i bordtennis. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Ilka Doval (18) kom rett fra eksamen, og var med å sikre bronse for Norge i lagkampen i Nord-Europeisk mesterskap i bordtennis.

DEL

BÆRUM:  Også Vegard Sandberg (22) var med å sikre bronse til Norge.

Ilka Doval måtte stå over fredagens kamper i lagkampen på grunn av matteeksamen, men var på plass mot Finland lørdag. Da vant spilleren fra Eiker Bordtennisklubb sin kamp 3-2, og det var med på å bidra til den norske lagkamp-bronsen.

- Jeg tror matteeksamen fredag gikk bra, smiler Ilka Doval, som også kan glede seg over innsatsen i Nord-Europeisk mesterskap på Fornebu lørdag.

LES OGSÅ:

Kunne endelig smile borte 

Kom sterkt tilbake

Hun lå under 10-7 i siste og avgjørende sett, men kom sterkt tilbake og vant 12-10.

- Jeg klarte å holde meg rolig. Moro å sikre en medalje, sier ungjenta. Sverige vant kvinnenes lagkamp foran Danmark.

I mennenes lagkamp ble det også norsk bronse. Norge, men Vegard Sandberg fra Eiker Bordtennisklubb på laget, tok seg til semifinalen hvor det ble bråstopp med 3-0-tap mot Sverige. Sandberg fikk ikke spille i semifinalen, men deltok i det innledende spillet.

LES OGSÅ:

Holdning god som gull 

Ville spille mer

- Jeg ville gjerne bidra mot Sverige i semifinalen også, men treneren valgte å bruke en snart 14 år gammel spiller. Noen av lagkameratene sa fra om at de mente jeg burde få spille, men treneren hadde tydeligvis bestemt seg, sier Vegard Sandberg.

Totalt deltar ni nasjoner i Nord-Europeisk mesterskap i riksanlegget for bordtennis på den gamle rullebanen på Fornebu. Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland, Litauen, Estland og Latvia deltar i mesterskapet som avsluttes søndag.

LES OGSÅ:

Edin rykket fra alle i Montebellorittet 

Avgjøres søndag

Og i singel bet både Doval  og Sandberg godt fra seg lørdag. Begge tok seg til 1/8-dels finalen hvor de røk ut sent lørdag kveld.

I damer double tok Ilka Doval/Rebecca Carlsen seg til 1/8-dels finalen lørdag kveld, men de røk ut mot et dansk lag. Det blir spilt semifinaler og finaler i singel søndag.

Vegard Sandberg fikk aldri spilt herrer double siden makkeren, Eskil Lindholm, måtte trekke seg på grunn av skade. I mix double ble det exit for Sandberg og Doval i 1/16-dels finalen.

EM neste

Etter  Nord-Europeisk mesterskap sikter Ilka Doval seg inn mot EM i sin årsklasse i Kroatia 8. juli. Der er målet å spille Norge opp fra 2. til 1. divisjon.

- Da må vi vinne de første kampene, sier Doval.

Artikkeltags