Gå til sidens hovedinnhold

Borgar (74) skutt på åpen gate lille julaften

Artikkelen er over 1 år gammel

Det var Borgar Giil Andresen (74) som ble drept da han var på vei hjem fra butikken i Hokksund lille julaften.

«Borgar var for oss den varmeste og snilleste pappa, bestefar, bror og svigerfar vi kunne ønske oss. Denne tragiske hendelsen er for oss fullstendig uforståelig og han vil bli dypt savnet» skriver barna formidlet av deres bistandsadvokat Marijana Lozic til VG.

– De voksne barna hans med familier er fortsatt i sjokk over denne tragiske hendelsen, og over tapet av en meget kjær far, svigerfar og bestefar, skriver Lozic til Drammens Tidende.

Via sin bistandsadvokat Vibeke Bille, deler enken følgende ord om sin avdøde ektemann: «Min sjelevenn og klippen i livet mitt. Du var positiv, snill, hjelpsom, intelligent og hadde masse humor. Du var en følsom mann med empati for mennesker og dyr. Det smerter å miste deg».

– Jeg har ingen ytterligere kommentarer på vegne av enken, skriver Bille i en melding til Drammens Tidende.

Ifølge DTs opplysninger skal Andresen ha blitt skutt.

– Nekter straffskyld

En 59 år gammel mann i familie med Andresens enke er pågrepet i Sverige og siktet for drapet. Han nekter straffskyld ifølge sin forsvarer John Christian Elden.

– Han hadde forsøkt å få kontakt med meg siden pågripelsen, men jeg ble først underrettet i går kveld av politiet, og samtidig oppnevnt som hans forsvarer. Den svenske advokaten har gjort det eneste fornuftige ved å si til min klient at han verken skulle forklare eller samtykke til noe som helst før vi fikk snakket sammen, skriver Elden i en melding til Drammens Tidende.

– Hvorvidt han samtykker i overføring til Norge skal vi snakke om mandag. Jeg kan ikke gå inn på hans forklaring om saken før han har fått lov til å forklare seg til politiet med meg til stede mandag, men han nekter skyld for drapssiktelsen.

Ifølge VG jobbet Andresen tidligere som ingeniør med styring av inneklima og sikkerhet i ulike firmaer. Han jobbet senest i ingeniørfirmaet GK før han pensjonerte seg.

Fengslingsmøte

Politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen sier at politiet før helgen ga beskjed om at de ikke vil gi ytterligere kommentarer om saken før mandag. Hun bekrefter dog at det har vært et fengslingsmøte i Sverige.

– Det skal ha vært et fengslingsmøte om utleveringen i 16-tiden lørdag, men jeg har ennå ikke fått beskjed om hva resultatet ble, sier hun til Drammens Tidende.

Det var 23. desember at mandag kveld, lille julaften, at en mann ble funnet hardt skadd i Hokksund sentrum.

Saken oppdateres

Les også:

Mannen siktet for drapet i Hokksund nekter straffskyld

Forsvarer drapssiktet mann: – Han er ved godt mot

Drapet i Hokksund: Motsetter seg utlevering

Her ble den drapsetterlyste mannen pågrepet – skal ha ankommet hotellet i går

Siktet mann pågrepet i Sverige etter Hokksund-drapet

Drapet i Hokksund: – Et sjokk for barna

Drapssaken i Hokksund: – Vi har avhørt mange vitner

Her går mannen tur med hunden. Minutter senere blir han drept

Politiet bekrefter drapsetterforskning