SARPSBORG: Strømsgodset har scoret fem mål og står uten seier på bortebane. Sarpsborg 08 har fem scoringen og en seier på hjemmebane.

Derfor er det kanskje ikke så overraskende at nestensjanser og få avslutninger på mål preget kampen mellom de to lagene på Sarpsborg stadion.

Først etter 70 minutter sørget Sarpsborg 08 for å heve lørdagsunderholdningen et par hakk for jublende hjemmefans. Det ble også den eneste scoringen på Sarpsborg stadion.

SIF-kaptein Gustav Valsvik var naturlig nok svært skuffet etter et surt tap:

– Det var jævlig surt. Kampen var preget av tilfeldigheter og stillingskrig. Irriterende at vi slapp inn det målet. Så la om vi om til 4-3-3, spilte vår fotball, og skapte sjanser på slutten. Men totalt skapte vi ikke nok sjanser – mindre enn det vi pleier å gjøre, sier Valsvik til Discovery.

Sjansefattig

De største mulighetene i 1. omgang kom tidlig. Den første til SIF før fem minutter var spilt.

Moses Mawa snappet ballen etter et fryktelig tilbakespill av vertene. Men det tok litt for lang tid før Friday kom opp på siden og Mawa sendte ballen videre, men SIF-spillerne klarte ikke benyttet muligheten.

Kort tid etter var det fryktelig nære for hjemmelaget. Anton Salétros til Ibrahima Koné i høy fart mot mål. Niklas Gunnarsson så ut til å være på etterskudd. Stopperen tok et godt tak i shortsen til Koné og var nok heldig som ikke fikk straffespark blåst mot seg.

Omgangens største mulighet til bortelaget kom etter et kvarter. Nydelige kombinasjoner mellom Moses Mawa og Johan Hove før sistnevnte fant Fred Friday i feltet, men spissen ble avverget av Mikael Dyrestam med en stortås margin.

Klassescoring i 2. omgang

Etter hvilen kom en ny mulighet til vertene. Koné satt i gang Joachim Thomassen som spurtet langs venstrekanten før han fant Guillermo Molins i feltet. Den S08-klare spissen gikk rett inn i startelleveren og fikk en enorm mulighet til å sette sitt første mål, men i skuddøyeblikket ble han blokkert av Gustav Valsvik

Det har vært fryktelig tett foran stopperne til Strømsgodset, men etter 70 minutter hadde Molins plutselig store rom å boltre seg i. Svensken slo gjennom til Salétros som igjen la inn til Koné på bakre. Da det først blir scoring i den sjansefattige kampen er det etter fantastisk angrepsfotball.

Koné kunne enkelt bredside ballen i mål, og det sto 1–0 til vertene.

Godset jaktet desperat utligning, nærmest er Johan Hove som flere ganger truer hjemmelaget. Etter 85 minutter var det bare så vidt en S08-spiller reddet på strek.

Kampen endte 1–0.

Dermed vant S08 sin andre kamp på hjemmebane denne sesongen, mens Strømsgodset fortsatt står uten seier på bortebane.

Kampfakta Sarpsborg 08-Strømsgodset

Fotball. Eliteserien menn:

Sarpsborg 08-Strømsgodset 1-0 (0-0)

Sarpsborg stadion, 2.526 tilskuere

Mål: 1-0 Ibrahima Koné (72).

Dommer: Kai Erik Steen, Østsiden Askøy.

Gult kort: Jonathan Lindseth, Sarpsborg, Niklas Gunnarsson, Strømsgodset.

SIF (3-2-3-2): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Gustav Valsvik – Halldor Stenevik (Kristoffer Tokstad fra 86.), Jonathan Parr (Nicholas Mickelson fra 76.) – Herman Stengel, Johan Hove, Jack Ipalibo – Fred Friday, Moses Mawa (Tobias Gulliksen fra 76.).

Sarpsborg (3-4-3): Anders Kristiansen – Ben Karamoko, Bjørn Inge Utvik, Mikael Dyrestam – Eirik Wichne (Magnar Ødegaard fra 46.), Gaute Vetti (Nicolai Næss fra 68.), Anton Salétros, Joachim Thomassen – Guillermo Molins (Kristian Fardal Opseth fra 77.), Ibrahima Koné (Ole Jørgen Halvorsen fra 89.), Jonathan Lindseth.