Gå til sidens hovedinnhold

BP fornøyd etter poengdeling: – Kjennes bra ut etter de tre siste årene med vonde opplevelser her

Artikkelen er over 1 år gammel

Brann inviterte til fest, og Godset svarte med å krige. Amahl Pellegrino scoret SIFs mål i en kamp hvor Godset jobbet steinhardt defensivt. Det endte 1–1.

BERGEN: Brann slet lenge med å trenge gjennom SIF-forsvaret, og Amahl Pellegrino tok en av de få sjansene som kom. Dermed endte det med poengdeling i Bergen og Godset står med fire poeng på sine to første kamper.

– Mos fikk lagt ut til meg på 1-0-målet. Det var en dårlig førstetouch, men på skuddet lurte jeg keeperen. Han trodde det skulle gå i det andre hjørnet, sa Amahl Pellegrino til Eurosport i pausen.

Etter kampen var det en fornøyd Bjørn Petter Ingebretsen som snakket med Eurosport.

– Dette kjennes bra ut, etter de tre siste årene hvor vi har hatt vonde opplevelser her. Vi kom for det ene poenget, gjerne tre, sa Ingebretsen.

Godset-treneren følte de hadde god kontroll fram til utligningen til Brann sju minutter ut i andre omgang.

– Etter det får de ordentlig trøkk på oss. Det snur kampen, jeg føler vi har kontroll fram til det. Vi blir spilt lave, men samtidig gjør Brann det lett for oss. De slår til (Bismar) Acosta på midtbanen der vi har våre styrker, så det blir greit. Men vi henger litt i tauet på slutten der.

Les også

Godset brukte 800.000 kroner på agenter i 2018

 

Mye å revansjere

Strømsgodset har hatt to tøffe opplevelser i Bergen de siste årene, og i fjor ble det 3-1-tap på tampen av sesongen. Det var derfor en revansjesugen gjeng som tok turen over fjellet til sesongens første bortekamp.

På nyrestaurerte Brann Stadion tok rundt 14.000 feststemte bergensere imot Strømsgodset i det som var Branns første hjemmekamp denne sesongen. Rødtrøyene tapte 3–2 borte i sesongåpningen mot Odd, og det var forventet at bergenserne ville gå ut i hundre.

Les også

Vernet de andre spillerne mot syk Hauger

Pellegrino fra start

Marcus Pedersen satte inn årets aller første SIF-mål allerede etter to minutter mot Haugesund, men måtte vike plassen for Amahl Pellegrino i Bergen. Pellegrino og Mustafa «Mos» Abdellaoue startet på topp.  I startelleveren var det også funnet plass til Herman Stengel. Stian Ringstad, som startet mot Haugesund, begynte på benken.

SIF-trener Bjørn Petter Ingebretsen var klar på at Godset måtte stå imot i åpningsminuttene, og han forventet langballer, gjenvinning, høyt press og trykk i startenfra hjemmelaget.

Les også

Tokstads nye søvnregime skal få publikum til å våkne: – Jeg har vært knallhard

Tokstad ble liggende

Kristoffer Tokstad ble liggende etter en duell med Bismar Acosta allerede etter snaue tre minutter. Brann-spilleren gikk opp og veivet med armene, og Tokstad holdt seg til nesen etter episoden.  Johan Hove tok det påfølgende frisparket, men skuddet gikk over mål.

Brann trykket som forventet til fra avspark, og skaffet seg et par gode muligheter innledningsvis.  Strømsgodset spilte med kort avstand mellom spillerne, og holdt unna for trykket.

Etter drøye kvarteret viste BP tydelig at han likte mye av det han så defensivt av egne spillere.

Pellegrino iskald

Etter 27 minutter hadde Godset en kjempemulighet. Johan Hove fikk tredd gjennom en ball til Mos, men spissen maktet ikke å overliste Eirik Holmen Johansen i Brann-målet. Så langt kampens klart største Godset-sjanse.

Så prikket Amahl Pellegrino inn 1–0 etter at Mos fikk passet til spissmakkeren. Pellegrino traff ikke på den første touchen, men på skuddet så var han iskald og plasserte ballen nede i det venstre hjørnet.

Godset sjokkerte Brann!

– Vi må tørre å ta våre sjanser og holde på kula, sa målscorer Pellegrino til Eurosport i pausen.

– Veldig fornøyd

– Jeg er veldig fornøyd med første omgang. Skulle Brann endre på noe har også vi flere strenger å spille på, sa BP til Eurosport i pausen.

Etter 54 minutter utlignet Petter Strand for Brann. Han var kald alene med Viljar Myhra, og etter en diskusjon med assistentdommeren ble målet godkjent.

Etter målet ble det tøft for Godset. Hjemmelaget trykket på mot egne fans etter sidebytte, og produserte flere stor sjanser.

Herman Stengel sendte av gårde et kjempeskudd på overtid, men ballen ble reddet. Rett etter skjøt debutant Nico Mickelson ballen over. Dermed endte det 1-1.

NB! Allerede fredag 12. april er det duket for storkamp på Marienlyst. Da kommer naborival Mjøndalen til Marienlyst i Ælv Classico. Lørdag så BP MIF tape sesongens andre seriekamp hjemme mot Bodø/Glimt.

Kampfakta: Brann - Strømsgodset

Brann - Strømsgodset 1-1 (0-1)

Brann Stadion, 13.213 tilskuere.

Mål: 0-1 Amahl Pellegrino (40), 1-1 Petter Strand (53).

Målsjanser: Brann 6, SIF 3.

Gult kort: Bismar Acosta, Brann. Herman Stengel, Jakob Glesnes, Marcus Pedersen, Lars Vilsvik, SIF.

Dommer: Trond Ivar Døvle, Fjellhamar FK.

SIFs lag (4-4-1-1): Viljar Røsholt Myhra – Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Lars Sætra, Jonathan Parr – Kristoffer Tokstad, Johan Hove (Nico Mickelson fra 75. min.), Yacouba Sylla, Herman Stengel – Amahl Pellegrino (Henning Hauger fra 68. min.) – Mustafa Abdellaoue (Marcus Pedersen fra 71. min.)

Branns lag (4-3-3): Eirik Holmen Johansen - Taijo Teniste, Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Ruben Kristiansen - Kristoffer Løkberg (Daouda Bamba fra 87. min.), Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen - Gilbert Koomson (Azar Karadas fra 75. min.), Veton Berisha (Gilli Rolantsson fra 90. min), Petter Strand.

 

 

Kommentarer til denne saken