DRAMMEN: Strømsgodset har slitt resultatmessig i det siste, og det har vært stort press på trener Bjørn Petter Ingebretsen. Godset har kun vunnet én av de første sju seriekampene og ligger på kvalifiseringsplass – tredje sist.

Onsdag formiddag ble det altså klart at BP trekker seg som SIF-trener grunnet helsemessige årsaker, og han leder dermed ikke drammenserne i eliteserie mot Vålerenga i Oslo torsdag 16. mai – fotballens festdag.

Assistenttrener Håkon Wibe-Lund leder laget i torsdagens kamp mot Vålerenga. Strømsgodset starter nå jakten på en ny permanent hovedtrener.

(+)

Sykemeldt

Strømsgodsets egne nettsider skriver klubben at «BP er sykemeldt på ubestemt tid og fratrer med umiddelbar virkning. Han har tatt beslutningen i samråd med klubblege Erik Dag Knudsen og den nærmeste familien.»

– Denne jobben fører med seg mye stress og press. Den totale belastningen kombinert med tidligere sykdomshistorikk, gjør at jeg har kommet med en sterk anbefaling om å gi seg på medisinsk grunnlag, sier Knudsen.

Ingebretsen ble rammet av et hjerteinnfarkt i 2016, og slet i perioden etterpå med bivirkninger av hjertemedisinene, før han kom tilbake og overtok som hovedtrener i fjor.

– Har ikke noe valg

BP selv forteller at han er både lei seg og lettet:

– Jeg skulle gjerne fortsatt å bygge videre på det vi har startet, men jeg er nødt til å lytte når jeg får så tydelige signaler fra kroppen. Helsa kommer først. Jeg har dessverre ikke annet valg enn å trekke meg, sier han på klubbens nettsider.

Under kan du se alle videointervjuer fra onsdagens trening.