I fjor på denne tiden kjørte alpinistene Lucas Braathen (20) og Mina Fürst Holtmann (25) inn til henholdsvis 6.- og 4.-plass i sesongåpningen i Sölden.

Braathen leverte en kruttsterk finaleomgang og kjørte seg opp 17 plasser. Man skulle kanskje tro at det var en dag Braathen aldri glemmer, men 20-åringen husker ikke helt hvilken plass han kom på.

– Femte eller sjette eller noe sånt. Jeg husker ikke helt, sier Braathen som til NTB forteller at han mest tenker på pallplassen som glapp.

– Det er kjempegøy der og da, og det var ikke noe jeg forventet selv. Men man sitter igjen og tenker på de to, tre portene man ikke kjørte perfekt. Det var der tidelene som skilte fra pallen, røk, sier Braathen.

«Hit or miss»

I forkant av forrige sesong slet han med kyssesyke, og han mistet mye barmarkstrening med landslaget. Denne sommeren har Braathen fått trent godt, noe han håper kan hjelpe ham med å holde hele veien ned bakkene.

– De (løypene) er mye lenger enn jeg er vant med fra europacupen. Jeg får syra (melkesyre) for tidlig, og da blir jeg for svak i de siste posisjonene og kan miste to, tre tideler, som er «hit or miss» på pallen.

Når sesongen starter i Sölden er det likevel ikke nødvendigvis en pallplass som gjør at Braathen føler han har hatt en god dag på jobb.

– Egentlig handler det om å løse de tekniske oppgavene og ha riktig spenningsnivå. Klarer jeg det, føler jeg at jeg har gjort jobben min. Går alt som det skal, er pallen innen rekkevidde, men alt innenfor topp ti er en bra dag på jobb. Men da er det selvfølgelig forbedringspotensial, sier Braathen.

Hemmeligholder målene

Mina Fürst Holtmann, som i fjor kjørte ned til 4.-plass i sesongåpningen, forteller om blandede følelser før Sölden-rennene.

– Noen ganger tenker jeg at dette blir gøy, mens andre ganger tenker jeg at jeg ikke er i nærheten. Men nå er det allerede til lørdag, så man får skaffe seg all den godfølelsen man kan få. Så får jeg gjøre det beste ut av det, sier 25-åringen til NTB.

Holtmann ble nummer sju sammenlagt i storslalåmcupen sist. Hun ønsker ikke dele hva som er målet i Sölden eller for sesongen.

– Jeg liker egentlig å holde målene mine for meg selv. Deler jeg målene mine, føler jeg at jeg legger ekstra press på meg selv.

Jakter første pallplass

Vinner av både slalåm- og storslalåmcupen i fjor, Henrik Kristoffersen, sikter seg inn mot en pallplass. I fjor endte det med en skuffende 18.-plass i Sölden.

– Det er en av få bakker der jeg ikke har vært på pallen, så det er på tide å prøve å gjøre noe med det, sier Kristoffersen til NTB.

Selv føler han at han er i rute, og han forteller om gode treningsøkter sammen med blant andre Alexis Pinturault i det siste.

– Han har sin egen gruppe, og jeg trener med min gruppe, og vi har veldig gode treninger sammen, sier Kristoffersen om franskmannen som ble nummer to i storslalåmcupen forrige sesong.

Troppen:

Følgende alpinister stiller for Norge når alpindamene sesongdebuterer lørdag: Thea Stjernesund, Kristin Lysdahl, Holtmann, Maria Tviberg, Kristina Riis-Johannessen, Marte Monsen, Andrine Mårstøl og Tuva Norbye.

I den norske herretroppen søndag stiller Kristoffersen, Braathen, Leif Kristian Nestvold Haugen, Aleksander Aamodt Kilde, Fabian Wilkens Solheim, Atle Lie Mcgrath, Patrick Haugen Veisten og Timon Haugan.

Rasmus Windingstad har reist hjem på grunn av skade.