GALTERUD: Nødetatene rykket lørdag kveld ut til Solsvingen etter å ha fått melding om røyk fra en container ved Galerud skole.

Ifølge brannvesenet brenner det i en søppelkasse under et søppelskur.

– Da brannvesenet kom fram var brannen avgrenset til søppelkassen, men så fremt søppelskuret er laget av brennbart materiale, så er det jo spredningsfare, sier vaktleder Martin Haugen ved Sørøst 110.

Klokka 21.29 melder politiet at nødetatene er på stedet.

– Det meldes om god fyr i containeren. Ikke meldt om skadde. Vi snakker med noen ungdommer på stedet. Brannvesenet jobber med slukking, opplyser politiet.


Andre søppelbrann på én dag

Politiets operasjonsleder Inge Landsrød forteller at disse ungdommene er sjekket ut av saken.

– Vi har flere enheter i området og har stanset tre gutter som ikke var langt unna brannstedet. Så får vi ser hva slags æren de hadde i området. Det er helt klart interessant å snakke med dem som har vært i området. Innledningsvis ble det meldt om ungdommer i forbindelse med at det begynte å brenne, sier han til Drammens Tidende.

Det er andre gang denne lørdagen at det brenner i en søppelbeholder. Tidligere brant det i en container på baksiden av Drammenshallen. Landsrød forteller at politiet ikke har noen spesifikk mistanke om at det er de samme som står bak.

– Men vi utelukker det ikke. Vi har opprettet sak på brannen ved Drammenshallen og kommer til å opprette sak på denne ved Galterud skole.

Politiet melder klokka 21.50 at brannen er slukket.