– Dette har Høyres fulle støtte. Moldova er et lite land, halvparten så stort som vårt, og de har bedt om vår bistand. Da skal vi stille opp. Det er også bra at Norge tar ansvar og henter noen av de mest sårbare ukrainerne som trenger helsehjelp, sier Høyres innvandringspolitiske talsperson Mari Holm Lønseth.

Hun etterlyser likevel mer konkret informasjon fra regjeringen som gir kommuner og andre bedre mulighet til å planlegge. Samt et hurtigspor for å få flyktninger ut i jobb og aktivitet.

SV: Bør ikke vente passivt

– Dette er gode nyheter i en forferdelig tid og noe vi støtter helhjertet. Regjeringen tar nå et stort ansvar, og det er spesielt gledelig at man også henter ut pasienter, sier SVs Grete Wold.

SV sier at de forventer samtidig at regjeringen går i dialog med andre av Ukrainas naboland om å hente flyktninger, i stedet for å vente passivt på anmodninger om hjelp.

Venstre vil prioritere barn og sårbare grupper

Venstre er glad for at Norge tar ansvar for å ta imot pasienter som en særlig utsatt gruppe.

– Jeg håper regjeringen også vil vurdere å prioritere andre sårbare grupper, som foreldreløse barn eller mennesker med funksjonsnedsettelser. Vi bør også prioritere skeive flyktninger, fordi de lever mer utrygt og ufritt i en del av disse landene, sier partileder Guri Melby.

Hun mener Norge også bør ta spesielt ansvar for å hente barn ettersom det er så mange barn blant flyktningene og det fører til press på skolesystemene i nabolandene.

MDG: Med på dugnad

MDG slår fast at Norge melder seg på den europeiske dugnaden for å ta imot flyktninger. Veldig gode nyheter og et viktig og riktig grep fra regjeringen, mener nestleder Arild Hermstad.

– I dag fortjener Jonas Gahr Støre og Emilie Enger Mehl ros, det er veldig bra at over 5.000 mennesker nå får hjelp til å komme seg til Norge, sier han.