Imagine Dragons takker Broiler

PLATINA: Imagine Dragons er ikke misfornøyd med at Broilers versjon av «Shots» spilles mer enn deres egen original på Spotify. Her er Ben McKee, Daniel Platzman, Dan Reynolds og Daniel Wayne Sermon sammen med Simen Auke og Mikkel Christiansen.

PLATINA: Imagine Dragons er ikke misfornøyd med at Broilers versjon av «Shots» spilles mer enn deres egen original på Spotify. Her er Ben McKee, Daniel Platzman, Dan Reynolds og Daniel Wayne Sermon sammen med Simen Auke og Mikkel Christiansen.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det amerikanske storbandet takket Broiler fra scenen i Spektrum. Drammensernes remiks av «Shots» er mer populær enn Imagine Dragons' originalsingel.

DEL

DRAMMEN: Las Vegas-kvartetten Imagine Dragons har toppet Billboard, de amerikanske hitlistene. Enkeltlåter som «Radioactive» og «Demons» har begge over 300 millioner avspillinger på Spotify.

For å sette det i en sammenheng: Tallet for Rihannas mest populære låt for øyeblikket er snaue 240 millioner.

Da de tirsdag kveld spilte i Oslo Spektrum ville de møte Broiler backstage.

Der fikk duoen fra Drammen og kvartetten fra Las Vegas utdelt trippel platina for førstnevntes remiks av «Shots».

LES OGSÅ: Imagine Dragons slipper Broiler-video

Takket for remiksen

– Veldig hyggelig å endelig få møte dem. Det ble noen få minutter før de entret scenen, og vi fikk vekslet noen gode ord om samarbeidet vi hadde tidligere i år. Og de takket oss for remiksen, sier Simen Auke.

– I tillegg fikk vi en trygg mengde sommerfugler i magen da de takket oss for remiksen under selve konserten. Dette har altså vært favorittbandet vårt lenge. Det å få jobbe med så store talenter er vi veldig takknemlige for, sier Mikkel Christiansen.

LES OGSÅ: Nå blir Broiler stadionband

Uvirkelig følelse

Det var plateselskapet Universal som ga Broiler oppdraget med å lage en remiks av førstesingelen fra Imagine Dragons-albumet «Smoke + Mirrors». Christiansen og Auke har, i tillegg til egne låter, lenge vist seg som hvasse i remiksfaget.

Men å lage en versjon som blir mer populær enn originalen tilhører sjeldenhetene. Broiler har imidlertid klart det.

Deres versjon av «Shots» har snaue 40 millioner avspillinger på Spotify, to millioner flere enn Imagine Dragons' egen original.

– Alle elementene i remiksen kom veldig naturlig til oss, og arbeidet rundt den fløt veldig fint. Jeg tror det har mye å si for at en låt skal bli bra. Det at den har streamet mer enn originalen føles helt uvirkelig for oss, sier Christiansen.

LES OGSÅ: Slik ble Broiler rike på galskap

Suksessoppskriften

– Hva er suksessoppskriften på en god remiks?

– Det handler mye om å bruke de beste elementene fra originalen og bygge sin egen signatur rundt slik at det smelter sammen på en pen måte. Vårt viktigste punkt er at vi hver gang skal prøve å lage en bedre og mer ikonisk melodi enn i originalen, sier Mikkel Christiansen.

Drammenserne har etter hvert bygget seg opp en internasjonal fanskare. Den kan vokse ytterligere når de nå legger ut på ferd på kontinentet.

For dette er planene videre:

– Jobbe knallhardt i studio med nye låter og fortsette å reise rundt og spille konserter Europa, sier Simen Auke.

LES OGSÅ: Broiler mest pop på Spotify i 2014
LES OGSÅ: Broiler vil bli eksportvare som fisk og olje

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken