Dato for den store dagen er satt. Det er mange avgjørelser som skal fattes og mye som skal på plass slik at bryllupsdagen blir akkurat slik dere ønsker dere.

I 2017 ble det inngått 1 094 ekteskap i Buskerud. Totalt i landet giftet 22 537 par seg ifølge tall fra SSB.

Giftemål har vært feiret på mange måter opp gjennom tidene. Forskjellige skikker og ritualer har vært praktisert. Uansett hvor stort eller intimt dere ønsker at bryllupet skal være, er det mange detaljer som skal ordnes.

Den største dagen i deres liv skal, som glasuren på kaken, være perfekt. Bakermester Klausen har gledet brudepar og gjester med velsmakende kaker i mange år. Fruene Haugestad ønsker velkommen til bryllupsfesten i historiske omgivelser. I snart 100 år har Gullsmed Olaf E. Olsen satt ringer på ektepars fingre, en tradisjon de vedlikeholder i dag.

Bryllupsdagen er en dag du er nødt til å føle deg vel. Frisørene hos Josefsson gir deg den perfekte frisøren og MOOV treningssenter får deg i form til den store dagen.

Hos Gullsmed Adolf Ruud kan dere designe deres egne ringer. Maten til bryllupet står Dønn Ærlig Catering for. Brudgommen må også være velkledd, og Sam’s Men’s Wear tilbyr et stort utvalg dresser. Linda’s Lykke setter farge og duft på dagen med sine vakre blomster. Human Etisk Forbund tilbyr en vakker seremoni som feirer at to mennesker har valgt hverandre.

Alt til Bryllupet hjelper dere med planleggingen, og alle bedriftene dere møter her har hver sin spesialitet som kommer paret til gode.

Ordet bryllup kommer fra norrønt brúd(h)laup, som antagelig inneholder tanken om "hjemføring av bruden i raskt løp", en referanse til en gammel tradisjon i forbindelse med brylluper.

En stor del av par som gir hverandre sitt ja i dag holder deg innenfor det tradisjonelle hvor fargetemaet er hvitt. De senere årene har denne trenden snudd, og det er mer vanlig å bruke pynt og dekor som er litt mer fargerike. Både vielseslokalet, kjøretøyet og festlokalet pyntes til fest. Tema og fargevalget vil også gjenspeiles i innbydelser, kirkeprogram, bordkort og meny.

MEN – gleden, forventningene og planleggingen til den store dagen – DE har ikke endret seg stort. Brudeparet skaper selv det bryllupet de ønsker, og det planlegger det ofte sammen. Selv om bruden er den personen som ofte fortsatt blir sett på som "hovedpersonen", begynner brudgommen også å spille en stor rolle med tanke på planlegging og hvordan bryllupsdagen skal være.

Bedriftene i magasinet har én ting felles: De gleder seg til å bidra til at deres store dag blir akkurat slik dere har drømt om.

La romantikken blomstre under bryllupsplanleggingen!