Buskerud fungerer som eget fylke. Vi legger ned Viken så fort som mulig.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I debatten om tvangssammenslåingen av Akershus, Buskerud og Østfold til Viken, har Tore Opdal Hansen vært en av de mest redelige. Opdal Hansen har siden starten åpenlyst forsvart og argumentert for hvorfor han mener Viken er en god idé.

Dette står i kontrast til de fleste av sine partifeller og regjeringskamerater, som har vært unnvikende i debatten. Det fortjener Opdal Hansen honnør for. Og vi betviler ikke et sekund Opdal Hansens intensjoner om at Viken blir bedre enn Buskerud.

Dette er derimot vi i Buskerud Senterparti helt uenige i. Derfor er det flere ting i Opdal Hansens innlegg i Drammens Tidende 23. oktober som må besvares.

For det første. Viken skal deles i tre – ikke to. Alternativet til Viken er Akershus, Buskerud og Østfold som tre egne fylker. Ikke Vest-Viken og Øst-Viken. Buskerud fungerer i dag godt som eget fylke. Vi tilbyr gode tjenester til innbyggerne og tar hele fylket i bruk. Hva er årsaken til dette? Jo, en jevn sammensetning av representanter fra hele Buskerud, som har lokalkunnskap og lokalt engasjement.

Blant dem som er valgt inn i Viken, ser vi allerede en sterk sentralisering av folkevalgte.

Vi tilbyr gode tjenester i Buskerud i dag fordi vi har tverrpolitisk enighet om å ha desentralisert struktur på skoletilbud, tannklinikker og investeringer på fylkesveier. I Viken blir interesserekampen stor. Derfor er det bra Senterpartiet har fått gjennomslag for desentralisert struktur på ovennevnte i den politiske plattformen.

I den politiske plattformen har vi gått inn for å legge planene om nytt fylkeshus i Bærum til én milliard på is. Det bør alle vi som er glad i Drammen være glade for. Det sikrer nemlig at det fortsatt vil være stor aktivitet og kompetanse på fylkeshuset.

I tillegg flytter Statens vegvesens IT-divisjon til Drammen når fylkeskommunen tar over ansvaret fra 2020. Dette betyr at faglig kompetanse blir værende og ny kommer. Det er bra for Drammen.

Selv om vi skal nedlegge Viken så fort som mulig, så trenger ikke Høyre være bekymret. Vi skal styre og utvikle fylket på best mulig måte de åra fylket lever. Vi skal få til sømløs billettløsning på kollektiv, vi skal gi skoleelever gratis PC, vi skal sørge for at yrkesfagelever kommer tidligere ut i praksis, vi skal videreutvikle det viktige tilbudet vi i Buskerud har i Ung Invest, vi skal ruste opp fylkesveier i hele fylket og gjøre nødvendige samferdselsinvesteringer i Drammen.

Det er betryggende å lese at Opdal Hansen og Høyre skal opptre som en offensiv og konstruktiv opposisjon. Opdal Hansen får en svært viktig rolle som leder av utdanningskomiteen, der også undertegnede skal sitte. Vi skal lytte godt til opposisjonens meninger og forslag. Vi har alle samme mål. Gode tjenester for folk i hele Viken (så lenge Viken eksisterer).

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags