Hvem bør vinne årets Ildsjel-pris?

NOMINER EN ILDSJEL: Hvem synes du fortjener prisen for årets ildsjel innen idrett?

Artikkelen er over 3 år gammel

Kjenner du en ildsjel innen idretten som fortjener å hedres med den gjeve prisen?

DEL

BUSKERUD: Dugnadsånden står sterkt i det norske idrettsmiljøet, og bak enhver idrettsprofil står det sterke bidragsytere som fortjener heder for sitt arbeid. 3. februar deles prisen for årets ildsjel ut, og du er med på å avgjøre hvem som vinner.

LES OGSÅ: Grete (85) – ildsjel for de eldre på Fjell

Folket bestemmer

«Årets ildsjel» er en samarbeidspris fra Drammens Tidende, Sparebanken Øst og Buskerud Idrettskrets. Prisen deles ut for 6. gang, og det er folkets som nominerer kandidater for prisen. Fristen for nominasjoner går ut 20. desember, og så er det opp til juryen å bestemme hvem som fortjener tittelen «Årets Ildsjel 2016».

Prisen deles ut under «Idrettens Festaften» i Drammens Teater, og arrangementet blir et heidundrende show med prisutdelinger, livemusikk, underholdning og humor.

Hvem fortjener prisen? Det kan du gå inn å fortelle oss på denne linken. Du kan også legge ut et bilde på Instagram under emneknaggen #buskildsjel.

Årets ildsjel får en gavesjekk på 15.000 kroner.

LES OGSÅ: Bøssebærer og frivillig i Røde Kors

Tidligere vinnere:

  • Frank Bråthen 2010
  • Jan Bøhn 2011
  • Asbjørn Gulbrandsen 2012
  • Rune Jahnsen 2013
  • Arild Johansen, IL Holeværingen 2014
  • Kine-Celine Kristoffersen, Hokksund Turnforening 2015

Dugnadsånd i fokus

I juryen finner du Pia Simensen i Drammens Tidende, Knut Harald Sommerfeldt fra Buskerud Idrettskrets og Vibeke Hald Langen fra Sparebanken Øst. De skal velge en verdig vinner ut av alle nominasjoner, og forteller at det er dugnadsånden som er i fokus.

– Ildsjelen er den som er der og sørger for at det skjer ting, sier Simonsen.

Juryen definerer ildsjelen som en person som setter andre foran seg selv, og som bidrar til inkludering og bredde i idretten.

– Man tar ofte den personen som en selvfølge, forteller Sommerfeldt.

Derfor ønsker de å gi heder og ære til en person i fylket, som er en ildsjel for idrettsmiljøet sitt.

Juryen understreker at ildsjelen ikke skal være økonomisk motivert, og det er derfor ikke åpent for å nominere person som har idretten som heltidsjobb. De legger imidlertid til at det skal være lov å ha fått kompensasjon for arbeidet.

Nå gleder de seg til å lese om idrettsildsjeler fra hele fylket.

– Det blir spennende å se hvem som blir nominert, sier Hald Langen.

LES OGSÅ: Andreas (18) ble hyllet i teateret

JURYEN: Pia Simonsen (Drammens Tidende), Knut Harald Sommerfeldt (Buskerud Idrettskrets) og Vibeke Hald Langen (Sparebanken Øst) skal plukke ut årets ildsjel.

JURYEN: Pia Simonsen (Drammens Tidende), Knut Harald Sommerfeldt (Buskerud Idrettskrets) og Vibeke Hald Langen (Sparebanken Øst) skal plukke ut årets ildsjel. Foto:

Artikkeltags