Øyvind Fosser (23) fra Spikkestad glemmer aldri dagen i Hemsedal for to år siden. Han hadde fisket en stund da ørreten slukte flua som lå og duppet i vannoverflaten.
Det var begynnelsen på en voldsom kamp mellom menneske og fisk. Øyvind måtte følge den spreke ørreten over 300 meter nedover. Røykenbøringen var flere ganger nær ved å falle ned i elva. Han husker ikke hvor lenge kampen varte, men glemmer ikke følelsen av å dra den halvannen kilos store ørreten opp fra sitt rette element.

VISUELL OPPLEVELSE. Dette var ikke på langt nær den største ørreten 23-åringen har dratt opp i løpet av 12 års fartstid som fluefisker. Men dette var nok den største opplevelsen.
-Adrenalinet kommer når du ser fisken. Det er så visuelt. Du kan se fisken vake, du skjønner hvor stor fisken er og hjertet banker ekstra hardt når den biter på, sier Øyvind Fosser.
Når entusiastiske fluefiskere gjenforteller opplevelsene, høres de nesten ut som ekstremsportutøvere. -Jeg har ikke hoppet så mye fallskjerm, så jeg vet ikke hvordan det er, sier Øyvind. Men hvem trenger å kaste seg ut fra et fly når du kan oppleve naturlig rus med en fiskestang, en flue og en elv?

NATUROPPLEVELSE. Sammen med faren Stein Fosser skal han i august delta på fluefiske-EM i Førde. Far og sønn brenner for fluefiske og har nå startet nettbutikken 7x.no der de selger utstyr.
I tillegg tilbyr de kurs i praktisk fluefiske, kastekurs og kurs i fluebinding. Gleden av fluefiske er noe de håper flere kan oppleve.
-Jeg har fått en laks på 11 kilo. Det er nok ikke den største opplevelsen. Jeg vil heller trekke fram de gangene du står i en stilleflytende elv og jakter den store fiske. Så får du den til å ta flua og haler den på land. Det er lite som slår det, sier Fosser.
-Hele naturopplevelsen er fantastisk. Det er vanskelig å slutte når du først har fått smaken for fluefiske, sier sønnen Øyvind.
Far og sønn mener Drammensområdet har mange muligheter for aspirerende fluefiskere. De anbefaler skogsvannene som det fins flust av i marka. Men også Drammensfjorden byr på mange fiskearter som ikke har noen problemer med å bite etter kunstige fluer.
Adrenalinet kommer når du ser fisken.
Øyvind Fosser, fluefisker